Verkställande Direktör

Härnösand Energi & Miljö

Rekryteringar

Vi söker nu dig som vill leda bolaget tillsammans med vår ledningsgrupp där du blir ytterst ansvarig för verksamhet och resultat!

I egenskap av VD för Härnösand Energi & Miljö AB tar du ledningen och styr den pågående utvecklingsresan. Det innebär att vi skapar de bästa möjliga förutsättningarna för människor att flytta hit och starta företag. Vi strävar efter att erbjuda en trygg och hållbar boendemiljö med hög tillgänglighet och störningsfria tjänster. Dessutom är vi engagerade i att öka medvetenheten om våra "gröna" besöksmål och bidra till deras utveckling.

Som VD för Härnösand Energi & Miljö AB är du ansiktet utåt för ett välgrundat och välskött bolag med en stark finansiell grund. Ditt ansvar är inte bara strategiskt, utan du förväntas också vara aktivt engagerad i verksamheten på alla nivåer inom företaget. Din uppgift innebär att agera självständigt i en företagskultur som fokuserar på resultat, mål och mätbarhet.

Som VD för Härnösand Energi & Miljö är du en central aktör i att forma och driva en hållbar framtid för Härnösand. Med ditt ledarskap kommer vi att fortsätta att göra positiva förändringar för vår stad och dess invånare. Vi arbetar tillsammans för att göra Härnösand till en lockande plats att bo och verka i.

Du är en resultatinriktad och tydlig ledare som på ett entusiastiskt sätt skapar engagemang hos våra medarbetare när vi jobbar för varandra, lagbygget är fundamentalt i ditt ledarskap. En viktig del i din roll är i ett situations anpassat ledarskap som coachar medarbetarna och tillsammans skapa en bra arbetsmiljö med hög trivsel.

Ditt arbete präglas av ett tydligt affärsmannamässigt ansvar med fokus på utveckling för långsiktig lönsamhet och tillväxt i bolaget. Du fattar beslut som är rationella och väl underbyggda.

Vi söker dig som ser möjligheterna i våra ambitioner, nyttjar dina tidigare erfarenheter i kombination med vår organisations oändliga potential för att förverkliga dessa ambitioner. Du är en tydlig, strukturerad, kommunikativ och utåtriktad ledare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Vidare har du:  

  • Eftergymnasial examen med inriktning mot energi/teknik.
  • Flera års väl dokumenterad ledarerfarenhet inom energi/teknik-branschen eller i närbesläktad bransch, till exempel processindustrin.
  • Mycket väl behärskad engelska i tal och skrift.

Välkommen till ett utvecklingsdrivet gäng som värnar om kundrelationerna, den lokala kontexten och styrkan i att vara förenade tillsammans.

Härnösand Energi & Miljö AB, HÄRNÖSAND ENERGI & MILJÖ, är en koncern i Höga Kusten med cirka 140 anställda och en omsättning på cirka 400 Mkr. I koncernen ingår även Härnösand Elnät AB och HÄRNÖSAND ENERGI & MILJÖ Elförsäljning AB.

Härnösand Energi & Miljös vision är att skapa innovativ samhällsnytta för ett attraktivt och hållbart Härnösand. Bolaget är en viktig resurs i utvecklingsarbete och profilering av kommunen. 

Verksamheten omfattar: fjärrvärme, fastighetsrenhållning och återvinning, vatten och avlopp, elnät, vindkraft, biogasproduktion, fordonsgasstation, bredband, laddinfrastruktur och engagemang i lokalsamhället.

Läs mer på: Härnösand Energi & Miljö AB

Sista ansökningsdag: 2023-10-15
  • Esk
  • hrk
  • AAA