Verkställande direktör

XL-BYGG Stenvalls

Rekryteringar

 
       
XL-BYGG Stenvalls har 10 moderna anläggningar i Norr- och Västerbotten, från Kiruna i norr till Umeå i söder. Bolaget ingår i koncernen Stenvalls Trä som är ett familjeägt företag från Norrbotten med 4 egna sågverk med lång erfarenhet av vidareförädling av träprodukter. Verksamheten riktar sig mot proffskunder och privatkunder, husfabrikanter och större byggföretag. Vi erbjuder byggmaterial av hög kvalitet och ett kundanpassat sortiment. XL-Bygg Stenvalls omsätter ca 500 miljoner kronor och har ca 100 anställda. Läs mer på www.xlbygg.se och
https://www.butik.xlbygg.se/skelleftea/omoss/vara-tio-anlaggningar

Vill du leda ett välmående och värderingsstyrt bolag som är i ett expansivt skede?

Som VD på XL-BYGG Stenvalls blir du ledare för ett team med ett fantastiskt engagemang och stark drivkraft på ett bolag med stora möjligheter!

Vi söker till XL-BYGG Stenvalls en marknadsorienterad VD med mycket goda ledaregenskaper. Som VD kommer du att leda ett finansiellt stabilt bolag med engagerade och drivna medarbetare. Ditt uppdrag är att utveckla bolaget i fortsatt tillväxt där såväl affären som verksamheten och medarbetarna utvecklas. Du kommer att ha ett nära samarbete med ägarna i moderbolaget Stenvalls Trä AB.

Försäljning och operativ ledning är en central och grundläggande del i tjänsten. Initialt kommer ditt fokus även att vara strategisk affärsutveckling och att skapa ökad struktur, uppföljning, tydliga processer och aktiva värderingar.

Den nya VD:n bör ha en högskoleutbildning, ingenjör/civilekonomexamen eller annan relevant utbildning. Du har erfarenhet från försäljning, inköp och logistik. Vidare har du flerårig ledarerfarenhet, affärsmässighet och en stor ekonomisk förståelse. Bakgrund inom handel och bygg är meriterande.

Som ledare har du har ett starkt driv och ett stort affärs- och försäljningsfokus. Du bidrar med stöttning, coaching och ett tydligt ledarskap, där kommunikation, struktur, målstyrning samt uppföljning är viktiga delar. 

Som person är du engagerande, jordnära, långsiktig och prestigelös. Du bidrar med positiv energi och har ett stort intresse att bygga relationer och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget!

Placering är i Luleå.

För mer information är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Katarina Stehn, 070-355 36 33.

Sista ansökningsdag: 2022-01-17
  • Esk
  • hrk
  • AAA