VD

Luleå Business Region

Rekryteringar


Vi söker en nyckelperson som vill vara med och utveckla näringslivet i Luleå!

Luleå är under stark tillväxt och en viktig del för den är utvecklingen av Luleå Business Region, som arbetar för en långsiktigt hållbar näringslivsutveckling. Luleå Business Region bearbetar marknader, finansierar utveckling, etablerar affärer och påverkar framtidens förutsättningar för ett konkurrenskraftigt och attraktivt näringsliv i Luleå och regionen. I partnerskap med näringslivet stärker Luleå Business Region, Luleå som etableringsort, destination, och arbetsmarknad.

Utvecklingen inom industriomställningen gör att det är denna del av landet som leder den gröna omställningen och bidrar till att Sveriges klimatmål uppfylls. Läs mer på www.luleabusinessregion.se

Som VD har du i uppdrag att leda och utveckla Luleå Business Regions verksamhet. Du har personal-, budget och verksamhetsansvar samt är direkt underställd styrelsen. Din uppgift är att tydligt profilera Luleå och utveckla verksamheten med dina medarbetare i det dagliga operativa arbetet.

Med ett stort engagemang representerar du varumärket Luleå och förväntas aktivt nätverka och medverka i utåtriktad verksamhet som gynnar näringslivet i Luleå samt regionen. Rollen innebär att du ska bygga starka och långsiktiga relationer med många intressenter. Det ställer stora krav på din förmåga att kommunicera tydligt och skapa förtroende i olika sammanhang, såväl internt som externt. Du är handlingskraftig och van att få saker gjorda samt är initiativrik, entusiasmerande med en positiv attityd.

Vi tror att du har en högskoleexamen eller motsvarande och erfarenhet av kvalificerade uppgifter i ledande position. 

För att passa som VD vid Luleå Business Region är du affärsorienterad och drivs av utvecklingsinriktat arbete. Vidare har en god vana att leda en organisation där mycket av arbetet drivs i projektform.

Självklart har du ett mycket brett yrkesmässigt nätverk i Luleå och nationellt. Du har varit eller är verksam inom näringslivet och har ett genuint företagar- och samhällsintresse.

Vi ser gärna att du har en förståelse för samverkan mellan offentlig och privat verksamhet. 

God ekonomisk förståelse är önskvärt samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Vill du göra skillnad för näringslivet i Luleå?

Välkommen in med din ansökan. För mer information kontakta ansvarig konsult Katarina Stehn, 070-355 36 33.

Sista ansökningsdag: 2021-04-27
  • Esk
  • hrk
  • AAA