Vatten- och deponeringsingenjör

Kaunis Iron

Rekryteringar

Vi söker en driven och engagerad ingenjör som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Pajala. Vi driver dagbrott och bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk.

Tack vare en hållbar produktion, en stark kultur, en skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en position som innovativ uppstickare på den globala marknaden. Mer information om bolaget hittar du på www.kaunisiron.se

Din roll

Som vatten- och deponeringsingenjör är du en nyckelperson i anrikningsverkets organisation. Du kommer att arbeta brett med frågor som gäller deponering av anrikningssand, dammsäkerhet och vattenhantering. Din främsta uppgift blir att planera, styra och följa upp arbetet inom dessa områden. Arbetet innebär bland annat framtagande/uppdatering av deponeringsplan och vattenhanteringsplan, uppföljning av utfall samt provtagning enligt kontrollprogram.

I rollen ingår att bedriva förbättringsarbete och utveckla arbetsmetoder och du kommer att samarbeta med andra funktioner inom Kaunis Irons verksamhet. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Ditt beteende och attityd till arbetsmiljö och säkerhet är särskilt viktigt.

Du är organisatoriskt underställd chefen för anrikningsverket. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara kommer du att vara stationerad på plats där.

Om dig

Vi söker dig med lämplig utbildning, gärna eftergymnasial och det är meriterande med erfarenhet från process- eller gruvindustrin. Du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska. Meriterande är också kunskaper och erfarenhet inom dammsäkerhet, väganläggning, vattenhantering och markanläggning.

För att lyckas i rollen som vatten- och deponeringsingenjör är du engagerad, noggrann och strukturerad. Eftersom du till stor del kommer att styra ditt arbete självständigt måste du ha en stark initiativförmåga och drivkraft till förbättring och utveckling.

 

Sista ansökningsdag: 2023-01-22
  • Esk
  • hrk
  • AAA