Strategisk inköpare

Wibax

Rekryteringar

 

WIBAX affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. Detta är för oss God Kemi. Vill du vara en nyckelspelare som bidrar till utvecklingen av Wibax affärer på internationell bas?

Till vårt huvudkontor i Piteå söker vi nu en erfaren Strategisk inköpare med god förhandlingsvana och passion för affärer.

Läs mer på www.wibax.se  

Som Strategisk inköpare på Wibax är du en koncernresurs som arbetar med att utveckla hållbara relationer med leverantörer och optimera inköpsprocessen inom ramen för råvara, produkt och utrustning. I rollen ansvarar du för att självständigt driva inköpsprocessen inom en av Wibax viktigaste produktområden, Bio olja.

Du arbetar nära våra externa leverantörer på internationell bas med Global Sourcing. Du sköter förhandlingar, säkrar kvalitet och leveranssäkerhet, samt logistik. I jobbet kommer du samarbeta med flera verksamhetsområden inom koncernen såsom t.ex. försäljning, logistik, teknik, produktion och ekonomi.

Du har erfarenhet av internationella affärer inom inköp, försäljning, eller logistik. Erfarenhet från basindustrin ses som meriterande. Vi ser gärna att du har akademisk examen inom kemi, teknik, ekonomi eller motsvarande via erfarenhet.

I den här rollen är din personlighet och dina förmågor av stor vikt. Vi söker en person med affärssinne, framåtanda och engagemang. En person som trivs i en föränderlig vardag med olika arbetsuppgifter, där du själv planerar och strukturerar ditt arbete.

Du ingår som en av sex medarbetare i inköpsavdelningen och är direkt underställd Inköpschefen.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

  • Esk
  • hrk
  • AAA