Senior Verksamhets-utvecklare

Swerim

Rekryteringar

 

 

Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi är 200 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri.

Swerim söker en erfaren verksamhetsutvecklare som kommer att vidareutveckla företagets verksamhets- och kvalitetssystem samt stödja och coacha ledare och medarbetare i förbättringsarbete genom både strategiskt och operativt arbete. Som Senior verksamhetsutvecklare ingår du i Swerims ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. 

Din roll

Som Senior Verksamhetsutvecklare kommer du att utbilda medarbetare i nya arbetssätt, metoder och verktyg kopplat till ständiga förbättringar. I rollen ingår även omvärldsbevakning och att utföra analyser för att identifiera förbättringspotentialer i verksamheten.

Enheten för Verksamhetsutveckling består av två verksamhetsutvecklare och har ett företagsövergripande utvecklingsuppdrag för Swerims båda verksamhetsorter Kista och Luleå.

Enheten verksamhetsutveckling arbetar med:

  • Ledningssystem - nyckeltal, uppföljning och analys
  • Processer - eliminering av slöseri och standardiserade rutiner
  • Människor - ledarskap, roller och ansvar
  • Ständiga förbättringar
  • VD-stöd

Om dig

Du har relevant eftergymnasial utbildning gärna med inriktning mot verksamhetsstyrning, uppföljning och/eller kvalitetsarbete. Du har tidigare erfarenhet av utvecklingsuppdrag och kvalitetssäkringsarbete och vi tror att du har jobbat ett antal år med verksamhetsuppföljning och/eller verksamhetsutveckling. Det är meriterande med erfarenhet av att driva utveckling genom digitalisering/datadrivet.

För att lyckas i rollen är du resultatinriktad och affärsmässig samt bekväm med att leda förändringar och processer. Eftersom du kommer att leda projekt med medarbetare från olika delar av verksamheten är det viktigt att du har ett konsultativt förhållningssätt och en förmåga att bygga goda relationer.

Du arbetar systematiskt och motiveras av att utveckla verksamheter och har därför förmågan att påverka och skapa engagemang hos enskilda individer och grupper. Du är van att arbeta självständigt och du är lyhörd och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med olika intressenter. Det är meriterande med intresse/erfarenhet av nätverkande. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos Swerim får du ett varierande arbete med stor frihet och möjlighet att utvecklas och utveckla andra. Du blir delaktig i det spännande arbetet med att bygga framtidens hållbara industri. Swerim ägs av och samarbetar med nordisk industri som står inför en spännande omställning. Det är här det händer!

Swerim är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Det är viktigt att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för verksamheten. 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och placeringsort är Luleå.

Lars-Erik From, Swerim, Sveriges Ingenjörer, 070-630 19 18
Håkan Fahlén, Swerim, Unionen, 070-432 10 32
Peter Larsson, Swerim, Metall, 070-392 02 34

Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du vill bidra med hos Swerim.

Läs mer om Swerim på www.swerim.se

  • Esk
  • hrk
  • AAA