Senior Systemingenjör

ABB

Rekryteringar

Let`s write the future. Together.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

Senior Systemingenjör

För att möta efterfrågan från våra kunder rekryterar nu Energy Industries en Systemingenjör till norra Sverige. Vi har kontor över hela landet men placering för denna roll är i Luleå. 

Som Systemingenjör blir du en viktig del av Energy Industries, en division inom Process Automation som levererar lösningar och tjänster inom digitalisering, elektrifiering och automation för branschsegmenten energi, vatten, kemi, livsmedel och läkemedel i Sverige. Vi arbetar med stort fokus på att utveckla och framtidssäkra svensk energiförsörjning och vårt erbjudande innefattar allt från kundanpassade automationslösningar till tjänster för avancerad analys och service. 

Vi söker dig som vill tillämpa dina kunskaper i tekniskt utmanande industriella processer. Din erfarenhet och expertis kommer du att använda till att förstå kundernas behov och vägleda dem med vår kompetens inom automation, digitalisering och integrerade lösningar.

I rollen som Systemingenjör kommer du att leda, koordinera och genomföra systemlösningar till våra kunder som är baserade på ABB:s industriella styrsystem 800xA. Du levererar allt från teknisk support till genomförande i serviceavtal och kundprojekt. Du kommer att leda uppdragens alla delar från konstruktion till idrifttagning, uppföljning och eftermarknad. Ditt arbete innebär ansvar för din egen arbetsplanering och uppdragens budget samt att utförandet sker med ett riskmedvetet arbetssätt. Rollen innebär ett stort inslag av att sprida din kunskap såväl internt i vår organisation som externt till våra kunder. En viktig del av arbetet är att vara rådgivande i strategiska frågeställningar tillsammans med våra kunder.

Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom automation, IT eller en kombination av de båda. Kunskaper inom 800xA, Microsoft Windows klient- och serveroperativsystem, domäner, GPO, TCP/IP-baserade nätverk, brandväggar och virtualiseringstjänster (exempelvis Hyper-V, VMware, VDI, Azure) är centrala för denna roll. 

Som person är du nyfiken och har drivkraften att ständigt utvecklas och som ledare är du prestigelös  och trivs med att leda och koordinera arbetet vi utför tillsammans med våra kunder. Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet och tar ansvar för dina egna handlingar, dina kollegor och för affärsverksamheten.

Då du kommer arbeta i ett globalt företag behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift och har B-körkort, då det periodvis innebär resor inom regionen.

Vill du utmana dig själv och bygga grunden för en spännande framtid inom ABB kan det vara dig vi söker! 

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Katarina Stehn, 070-355 36 33.

  • Esk
  • hrk
  • AAA