Senior Processingenjör

Kaunis Iron

Rekryteringar

                                                       

 

Gillar du att ta ansvar och ha en nyckelroll? Då kanske du är Kaunis Irons nya Seniora Processingenjör?

 

Kaunis Iron driver järnmalmsgruvan i Pajala. De gör det med respekt, engagemang och nyfikenhet för både människa och miljö. Tillsammans bygger de en hållbar och långsiktig gruvnäring som skapar värde för lokalsamhället. Deras unika järnmalmskoncentrat är starkt efterfrågat bland världens stålverk. Tack vare en hållbar produktion, skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en stark position på den globala marknaden. Kaunis Iron står inför en ny spännande tid med stora investeringar, offensiv tillväxt och en långsiktigt hållbar framtid. Läs mer på Kaunis Irons hemsida: www.kaunisiron.se

Din roll

Anrikningsverket spelar en central roll i att utvinna och producera metaller och det är här malmen förädlas till koncentrat som kan säljas till våra kunder. Som Processingenjör hos oss arbetar du med det processtekniska utvecklingsarbetet i anrikningsverket.

I din roll kommer du att planera och samordna processtyrningen i syfte att stärka verksamhetens kvalitet-, kapacitet- och resultatmässighet. Detta innebär att du initierar och leder/ deltar i projekt och utredningar med processteknisk inriktning. Du kommer ha en nyckelroll i verksamheten med ett stort ansvar för slutproduktens kvalitet.

Processingenjören utgör en stödfunktion och du kommer verka som dagligt processtekniskt stöd i driftorganisationen. Du kommer att arbeta med driftpersonal, operatörer, driftsarbetsledare och anrikningschef där ni i en nära samverkan med gruvan jobbar mot verksamhetens uppsatta mål. Du rapporterar direkt till Anrikningschefen.

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom processteknik, kemiteknik eller liknande relevant område eller har tillgodosett dig motsvarande kunskaper genom mångårig erfarenhet inom mineral- och gruvindustri alternativt från processindustri.

För att trivas i den här rollen behöver du vara engagerad, noggrann och strukturerad. Till det ska även läggas att du är tekniskt intresserad och kunnig. Du ska ha god planeringsförmåga, vara kvalitetsmedveten och känna stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du tar ansvar för ditt arbete och kan utföra det självständigt samtidigt som du gillar att samarbeta med olika kompetenser och människor där alla har samma mål och ni tillsammans hittar rätt väg att nå verksamhetens mål. Du är en god analytiker, har lätt att se möjligheter och lösningar på de frågeställningar som kan uppstå.

För tjänsten krävs vidare att du har goda kunskaper i både svenska och engelska och uttrycker dig väl såväl i tal som i skrift samt innehar körkort B.

Som person känner du igen dig i våra tre viktiga värderingar; Respekt, Engagemang och Nyfikenhet som vi strävar efter ska genomsyra hur vi planerar, leder och utvecklar vår verksamhet. Du kännetecknas också av att vara en person som har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer med din omgivning och du gillar att vara synlig och närvarande ute i verksamheten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Placeringsort

Kaunisvaara, Pajala (med viss möjlighet till distansarbete)

Övrigt

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. 

 

Sista ansökningsdag: 2024-04-14
  • Esk
  • hrk
  • AAA