Senior Forskare/ Specialist

Swerim AB

Rekryteringar

 

Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi har ca 200 medarbetare som jobbar med bland annat processmetallurgi, processintegration, värmning, bearbetning samt miljö- och energiteknik. Swerim är ett metallforskningsinstitut med stort nätverk och många internationella kontakter. Våra forskare drivs av viljan att förändra och skapa en mer hållbar värld. Lägre energiförbrukning, bättre resursutnyttjande, minskade utsläpp samt kostnadseffektivare tillverkning av produkter med hög kvalité är frågor som engagerar. Industrins och samhällets intressen ger oss spännande utmaningar varje dag. Läs mer på www.swerim.se.

Affärsområdet Metallurgi expanderar sin verksamhet och söker dig som vill vara med och bidra till teknik- och innovationsutveckling för att möta industrins och framtidens samhällsutmaningar i en roll som:

Senior forskare/specialist med fokus att utveckla metallurgisk industri

Du kommer att vara med och utveckla industrins produktionssystem genom teoretiskt, experimentellt och praktiskt arbete i industri prioriterade frågeställningar. Swerim söker dig som är nyfiken och engagerad och vill vara med och skapa framtidens metallurgiska industri tillsammans med våra ägare och kunder. Som medarbetare inom Swerim blir du delaktig i det spännande arbetet med att bygga framtidens hållbara industri. Swerim ägs av och samarbetar med nordisk metallurgisk industri som står inför en spännande omställning. Swerim finns med i många samarbeten och utmanade projekt och kan erbjuda stora utvecklingsmöjligheter för den som vill, det är på Swerim det händer!

Rollbeskrivning/arbetsbeskrivning:

Som forskare utvecklar, leder och deltar du i forskningsprojekt i nära samarbete med Swerims industriella partners i avancerad forskningsmiljö. Du samarbetar både med forskare inom Swerim samt med andra forskargrupper nationellt och internationellt. Arbetet är mycket varierande och självständigt, vilket kan innebära att uppdragen och arbetsområdet kan komma att förändras över tid. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Projektledning och projektgenerering
  • Utveckling av metallurgiska processer och system
  • Utveckling av resurseffektivitet (material, energi, miljö, kostnader)
  • Experimentell verksamhet i pilotskala och industriell skala
  • Kontakt med kunder och andra intressenter 

Kvalifikationer:

Du har naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen med inriktning mot metallurgi, kemiteknik, energiteknik, teknisk fysik eller motsvarande gärna med minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet.
Det är meriterande om du är disputerad och kan uppvisa publicerade forskningsresultat inom områden som har relevans till forskningsområdet. Swerim värdesätter dina personliga egenskaper och driv. Stor vikt läggs även på industriell erfarenhet, strategiskt tänkande samt att du har erfarenhet av att söka och få forskningsfinansiering. Forskningen bedrivs i en internationell kontext och därför är det viktigt att du har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska.

Egenskaper:

Som person har du såväl förmåga att driva arbete framåt självständigt som att samarbeta nära med kollegor i team. Du är nyfiken, utåtriktad, har lätt för att samarbeta med andra människor och är lyhörd gentemot din omgivning. Du arbetar framsynt på affärsmässiga grunder med hög integritet och vetenskaplighet. Vidare är du ansvarstagande, kan strukturera och prioritera arbete effektivt.

Placeringsorten är Luleå eller Kista. Resor ingår i tjänsten och det är en fördel, men inte ett krav med körkort.

 

Sista ansökningsdag: 2021-05-30
  • Esk
  • hrk
  • AAA