Senior Controller

Boliden Mineral AB - Aitik

Rekryteringar

I drift sedan 1968 och belägen strax söder om Gällivare ligger Boliden Aitik, Sveriges största koppargruva och världens mest produktiva koppardagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Aitik har nära 800 anställda och är Gällivare kommuns största privata arbetsgivare.

I nuläget bryts och anrikas här över 38 miljoner ton malm med en planerad ökning till 45 miljoner ton malm inom några få år. Dagbrottet är hittills cirka 3,5 km långt, 1,1 km brett och 450 meter djupt. Här finns också några av världens största maskiner. Arbetet sker med hjälp av bergtruckar som fullastade väger 570 ton, och vars hjul mäter 4 meter i diameter, grävmaskiner vars skopor rymmer upp till 45 kubikmeter berg, hjullastare som väger 190 ton samt borrmaskiner som väger 181 ton och borrar 16 meter djupa hål. Läs mer om Aitik och Boliden: https://www.boliden.com/sv/verksamhet/gruvor/boliden-aitik

 

Ekonomifunktionen i Aitik rekryterar nu en Controller som ska ersätta en kollega som går till nya utmaningar. Som Controller på Aitik kommer du få möjlighet att arbeta produktionsnära med ekonomisk styrning och uppföljning av verksamheten. Idag finns det 5 medarbetare inom funktionen:

 

Som controller kommer du att stödja verksamheten med kompetens inom det ekonomiska området, såsom ekonomistyrning, prognoser, analys och rapportering, löpande ekonomiarbete, budget, strategiplaner och KPI:er. Arbetet sker i nära samarbete med produktionsorganisationen.

I rollen ingår;

  • Övergripande samordningsansvar för rapportering och uppföljning av Aitiks investeringar.
  • Ansvar för att utveckla rapporterings och uppföljningssystem (ex rapportering och uppföljning av bokslut mot avdelningar),
  • Utveckla rutiner och stödsystem för planeringsprocesser.
  • Utveckla rutiner och processbeskrivningar för ekonomiavdelningen.
  • Implementering av utvecklade rutiner, system och processer.

Rollen som controller är bred och ytterligare exempel på uppgifter är att arbeta med utredningar, analyser samt medverka/leda olika projekt såväl inom Aitik men även med andra enheter inom Boliden. Du kommer att ha många kontakter inom såväl Aitik som affärsområde Gruvor. Främst är det kontakter med chefer inom Aitik och då företrädesvis avdelningschefer och sektionschefer inom produktion.

 

Vem är du?

För att trivas och vara lyckosam tror vi att du brinner för att arbeta med utveckling och förändring, du ser en möjlighet att förbättra, förfina för att underlätta såväl din egen som verksamhetens uppgift.

Din kompetens inom ekonomi ser vi gärna bekräftade genom en akademisk examen eller mångårig yrkeserfarenhet inom området. Du är en god kommunikatör, proaktiv i ditt angreppssätt och besitter god social kompetens.

Tjänsten kräver goda kunskaper i Excel och erfarenhet av IBM Maximo samt MS Dynamics AX är meriterande. Rätt kandidat kan uttrycka sig väl muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska. B-körkort är ett krav. Tjänsten är placerad i Aitik/Gällivare.

  • Esk
  • hrk
  • AAA