Sektionschef Underhåll

Boliden Mineral AB - Aitik

Rekryteringar

I drift sedan 1968 och belägen strax söder om Gällivare ligger Boliden Aitik, Sveriges största koppargruva och världens mest produktiva koppardagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Aitik har nära 800 anställda och är Gällivare kommuns största privata arbetsgivare.

I nuläget bryts och anrikas här över 40 miljoner ton malm med en planerad ökning till 45 miljoner ton malm inom några få år. Dagbrottet är hittills cirka 3,5 km långt, 1,1 km brett och 450 meter djupt. Här finns också några av världens största maskiner. Arbetet sker med hjälp av bergtruckar som fullastade väger 570 ton, och vars hjul mäter 4 meter i diameter, grävmaskiner vars skopor rymmer upp till 45 kubikmeter berg, hjullastare som väger 190 ton samt borrmaskiner som väger 181 ton och borrar 16 meter djupa hål.

 

Sektionschef Underhåll

 

Som Sektionschef Underhåll är du ansvarig för att leda och planera den operativa/strategiska verksamheten i Anrikningsverket samt arbetsledning av ett antal tjänstemän/arbetsledare med tillhörande skiftlag. Du kommer aktivt arbeta med att utveckla organisationen och arbetsmetoder genom att uppmuntra till samarbete, delaktighet och kunskapsspridning. Du kommer även att bedriva ett utvecklande arbetsmiljöarbete. Du leder och fördelar arbetsuppgifter, utveckling av personal och är drivande i förbättrings- och standardiseringsarbete gällande exempelvis 5S. I tjänsten ingår budgetansvar. Befattningen är direkt underställd Avdelningschef där du ingår i ledningsgruppen.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du har en utbildning på högskolenivå gärna inriktning mot produktion eller underhåll, alternativt lång erfarenhet från underhållsverksamhet. Meriterande om du har erfarenhet från process- och gruvindustrin samt tidigare erfarenhet från ledande befattning.

Du är en stark och resultatinriktad ledare med säkerheten i första hand. Tillsammans med dina medarbetare driver du förändrings- och utvecklingsarbeten där din förmåga att engagera, inspirera och utveckla medarbetare är viktig.

Tjänsten kräver att du har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska.

Du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Boliden eftersträvar mångfald bland medarbetarna med tanke på kön, ålder, etnicitet. Alla medarbetare bidrar aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Sista ansökningsdag: 2021-02-14
  • Esk
  • hrk
  • AAA