Projektledare - Tillstånd

Boliden Mineral AB

Rekryteringar

Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin. Produktionskapaciteten är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 800 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Boliden gruvor är ett affärsområde inom Boliden som bedriver gruvverksamhet på 5 områden i 3 länder. Läs mer på www.boliden.com

Boliden arbetar aktivt med, och har höga krav på, miljö, hälsa, säkerhet och kvalité, bolaget letar aktivt efter personer hängivna miljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området. Miljöavdelningen är en del av HR och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med miljö, vatten och avfallshantering, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. Avdelningen består av ett 20-tal personer som arbetar i 3 sektioner. Företaget vill nu förstärka organisationen genom att rekrytera en:

Projektledare till sektionen för Tillstånd och Miljösamordning

Arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara projektledare för tillståndsansökningar enligt Miljöbalken och Minerallagen. Du ska även vara sakkunnig i miljöfrågor och kunna utveckla miljöarbetet inom affärsområdet samt utgöra ett stöd till gruvornas lokala miljöarbete. I detta ingår bland annat arbete med att utveckla arbetssätt och rutiner inom vårt integrerade verksamhetssystem. Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med att söka tillstånd enligt såväl minerallagen som miljöbalken samt samordna miljöarbetet mellan våra gruvområden. Dina arbetsuppgifter kommer inkludera att:

 • hålla i både stora och små tillståndsansökningar
 • delta som miljöresurs och delprojektledare i utvecklingsprojekt för nya fyndigheter
 • driva förbättringsprojekt och koordinera miljöarbetet mellan Bolidens gruvområden
 • beställa miljöutredningar och koordinera konsulter
 • systematiskt utvärdera och utveckla miljöarbetet mot ständiga förbättringar
 • omvärldsbevaka och påverka i sakfrågor som är viktiga för gruvbranschen

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter och branschorganisationer är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar genom omvärldsbevakning.

Utbildning och kvalifikationer:

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot miljö eller naturvetenskap. Du har flera års erfarenhet av tillståndsansökningar samt upprättande av MKB och har företrädesvis arbetat med miljöfrågor inom gruvindustri, annan tung industri eller inom större anläggningsprojekt. Då vårt miljöarbete är certifierat enligt ISO 14001 är erfarenhet av miljöledning också en merit, likaså erfarenheter av arbete med processutveckling och projektledning. God vana att uttrycka sig i tal och skrift, samt fördjupade kunskaper inom miljölagstiftning och ett eller flera miljöområden är meriterande.

Vem är du?: 

 • drivande och självgående
 • förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp.
 • förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem
 • jobbar strukturerat
 • kommunikativ. 
 • gillar att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

Det är en självklarhet att du kan företräda Bolidens säkerhetskultur. Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Då resor i arbetet är förekommande, krävs B-körkort. Möjliga stationeringsorter är Aitik, Boliden, Garpenberg eller Stockholm. Arbete på distans är möjligt i viss utsträckning.

 

 • Esk
 • hrk
 • AAA