Projektledare elkraft

ABB

Rekryteringar

 

Let`s write the future. Together.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

Projektledare anläggningsprojekt elkraft

På ABB Process Industries erbjuder vi en rad lösningar inom automation, elektrifiering och digitala lösningar. Den fjärde industriella revolutionen är här och vi på ABB har beslutat att vara i framkant av denna nya industriella era. Vi ser en trend med ökad tillväxt inom elektrifiering och processautomation som framväxande marknader. För att möta efterfrågan har ABB satt höga mål och en stark strategi med ökat fokus på hållbara systemleveranser.

Eftersom verksamheten växer, ökar vi nu vår kapacitet i vårt projektkontor genom att anställa en projektledare, med placering i Luleå eller Skellefteå. Som projektledare erbjuder vi dig en stark utvecklingsposition där du får möjlighet att arbeta med den senaste teknologin, utveckla din kunskap och vara en del av ett fantastiskt team. Om du brinner för att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga och minska deras globala fotavtryck genom att sätta en ny standard i den svenska processindustrin, tveka inte att skicka in din ansökan. Vi tror verkligen att mångfald gör oss ännu bättre och välkomnar alla sökande som på något sätt kan bidra till att bredda vår mångfald.

Rollen som projektledare hos oss innebär att säkerställa en fantastisk kundupplevelse vid leverans av elkraftanläggningar innehållande allt från 130kV till lågspänning och styrsystem. I praktiken innebär det att leda och driva alla delar av projekten. Exempelvis:

 • Stöd till försäljningsingenjörer med kontrakt, arbetsmiljö, ekonomi och planeringsfrågor.
 • Diskussioner och förhandlingar med beställare.
 • Drivning av tidplaner, kontrakt, resurstillsättning, ekonomi och kvalitetssäkring.
 • Arbetsledning av övriga projektdeltagare såsom elkonstruktörer, programmerare och drifttagare.
 • Inköp och drivning av gränssnitt mot underleverantörer av exempelvis elinstallation, ställverk, transformatorer, markarbeten och byggarbeten.
 • Riskbedömningar och förebyggande av olyckor och tillbud.
 • Uppföljning och support till beställare efter färdig leverans.
 • Utveckling av verksamhetens tjänster och strategier.

I mindre projekt är det vanligt att man har ett bredare ansvarsområde, medan det i större projekt fungerar bättre med en högre specialisering varvid varje person kan fokusera mer på de områden där man är mer erfaren.

Rollen är krävande men också rolig, dels eftersom man får följa ett projekt från uppstart till färdig anläggning men även för att man tillsammans med beställaren får utforma anläggningen.

Projektledare rapporterar till Project Operations Manager för local business line Mining i Sverige och är en del av vårt projektkontor med åtta projektledare placerade på ABB’s kontor i Norrland från Umeå till Kiruna.

Din bakgrund:

 • En ingenjörsexamen eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet.
 • Bakgrund inom projektledning, helst minst 2 år.
 • Erfarenhet av att driva industriella projekt är meriterande.
 • Du är resultatinriktad, strategisk och har en strukturerad arbetsmetodik.

Som person är du nyfiken och har drivkraften att ständigt utvecklas och som ledare är du prestigelös och trivs med att leda och koordinera arbetet vi utför tillsammans med våra kunder. Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet och tar ansvar för dina egna handlingar, dina kollegor och för affärsverksamheten.

Då du kommer arbeta i ett globalt företag behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift och har B-körkort, då det periodvis innebär resor inom regionen.

Vill du utmana dig själv och bygga grunden för en spännande framtid inom ABB kan det vara dig vi söker!  Ta med din egen stolthet och känsla av syfte när du hjälper oss att driva den fjärde industriella revolutionen framåt – skapa en hållbar framtid för vår planet och din karriär. Gå med i ABB och utnyttja kraften i vårt mångsidiga globala nätverk när du samarbetar med och lär dig av våra världsklass-team. Framför allt, utmana dig själv varje dag. Låt oss skriva framtiden tillsammans.

 

Sista ansökningsdag: 2024-08-31
 • Esk
 • hrk
 • AAA