Projektledare- Boliden, Aitik

Boliden Minerals AB

Rekryteringar

I drift sedan 1968 och belägen strax söder om Gällivare ligger Boliden Aitik, Sveriges största koppargruva och världens mest produktiva koppardagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Aitik har nära 850 anställda och är Gällivare kommuns största privata arbetsgivare.

I nuläget bryts och anrikas här över 42 miljoner ton malm med en planerad ökning till 45 miljoner ton malm inom några få år. Dagbrottet är hittills cirka 3,5 km långt, 1,1 km brett och 450 meter djupt. Här finns också några av världens största maskiner. Arbetet sker med hjälp av bergtruckar som fullastade väger 570 ton, och vars hjul mäter 4 meter i diameter, grävmaskiner vars skopor rymmer upp till 45 kubikmeter berg, hjullastare som väger 190 ton samt borrmaskiner som väger 181 ton och borrar 16 meter djupa hål. Läs mer på: www.boliden.com/sv   

Vill du ansvara för spännande projekt i Aitik?

Nu söker vi en driven projektledare till Boliden som ska arbeta med bygg, mark, anläggning och arbetsmiljö. Som projektledare är du ansvarig för genomförandet av projekt i Aitik. Genom projektens olika faser leder du din projektgrupp med kompetens och engagemang till att uppnå uppsatta mål. Detta innebär att du bland annat arbetar med att fastställa tekniska processer, ta fram beslutsstöd, genomföra förhandlingar och kontraktsvård, genomföra uppföljning, rapportera projektläge till styrgrupp och intressenter och slutligen på ett strukturerat sätt avsluta investeringar.

Ditt fokusområde kommer i första hand vara projekt inom anläggning och arbetsmiljö, men anläggningsprojekten är multidisciplinära, vilket innebär att du kommer att ansvara för olika teknikområden beroende på projekts inriktning, såsom exempelvis förädlingsprocesser, gruvdammar, infrastruktur, bygg, mark och anläggning. Avdelningen består av projektledare, projekteringsledare, projektkoordinator och byggledare som ansvarar för genomförandet av förstudier, förprojekteringar och anläggningsprojekt.

Du är även ledande i arbetet som rör arbetsmiljö, kvalitetsarbete och miljöfrågor, samt att du jobbar proaktivt med utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt. Arbetet innefattar arbetsmiljösamordning för både planering och utförande av anläggningsarbete. Boliden sätter stort fokus på en säker arbetsplats, så du kommer att vara en viktig del i att utveckla, följa upp och förbättra rutiner inom detta område. Bolaget har ett enhetligt arbetssätt utifrån sin projektmodell och gällande rutiner.

Utbildning/Erfarenheter

 Vi söker dig som har dokumenterade ledaregenskaper, är strukturerad och har god samarbets- och initiativförmåga. I grunden har du en ingenjörsexamen med lämplig inriktning eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledning inom gruv-, anläggnings- eller processindustrin och gärna med kunskap och erfarenhet inom nämnda teknikområden. Har du arbetat med förädlingsprocesser eller gruvanläggningar i anläggningsprojekt är det meriterande. Meriterande är också dokumenterad erfarenhet av BAS-P/U.

Vidare delar du bolagets grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar, samt ser mångfald som en framgångsfaktor.    

Tjänsten är en tillsvidareanställning och underställd avdelningschefen på projektavdelningen. Körkort lägst klass B är ett krav.

Vill du utvecklas och driva projekt i en spännande och växande miljö?

Välkommen att kontakta chefsrekryterare Tomas Blomster, 076-636 57 60.  

 

Sista ansökningsdag: 2021-06-13
  • Esk
  • hrk
  • AAA