Projektchef

Boliden Mineral AB - Aitik

Rekryteringar

I drift sedan 1968 och belägen strax söder om Gällivare ligger Boliden Aitik, Sveriges största koppargruva och världens mest produktiva koppardagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Aitik har nära 800 anställda och är Gällivare kommuns största privata arbetsgivare.

I nuläget bryts och anrikas här över 40 miljoner ton malm med en planerad ökning till 45 miljoner ton malm inom några få år. Dagbrottet är hittills cirka 3,5 km långt, 1,1 km brett och 450 meter djupt. Här finns också några av världens största maskiner. Arbetet sker med hjälp av bergtruckar som fullastade väger 570 ton, och vars hjul mäter 4 meter i diameter, grävmaskiner vars skopor rymmer upp till 45 kubikmeter berg, hjullastare som väger 190 ton samt borrmaskiner som väger 181 ton och borrar 16 meter djupa hål.

 

Projektchef

 

Som Projektchef är du ansvarig för genomförandet av större anläggningsprojekt i Aitik. Genom projektens olika faser leder du din organisation med kompetens och engagemang till att uppnå uppsatta mål. Detta innebär att du bland annat arbetar med att fastställa tekniska processer, ta fram beslutsstöd, genomföra förhandlingar och kontraktsvård, genomföra uppföljning, rapportera projektläge till styrgrupp och intressenter och slutligen på ett strukturerat sätt avsluta investeringar.

Fokusområde för ditt arbete kommer att vara de större investeringarna i Aitik där Dammar, vattenrening samt nytt industriområde för att möjliggöra fortsatt brytning är några. Anläggningsprojekten är multidisciplinära vilket innebär att din avdelning kommer att ansvara för olika teknikområden beroende på projektens inriktning, såsom exempelvis förädlingsprocesser, gruvdammar, infrastruktur, bygg, mark och anläggning. Din avdelning består av 9 personer som ansvarar för genomförandet av förstudier, förprojekteringar och anläggningsprojekt.

 

Du är en del av ledningsgruppen för hela Aitik – där din roll är att på ett utvecklande sätt bidra till att hela verksamheten leds strategiskt och hållbart.

Du är ledande i arbetet som rör arbetsmiljö, kvalitetsarbete och miljöfrågor samt jobbar proaktivt med utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt. Arbetet innefattar arbetsmiljösamordning för både planering och utförande av anläggningsarbete. Boliden Mineral AB sätter stort fokus på en säker arbetsplats så du kommer att vara en viktig del i att utveckla, följa upp och förbättra rutiner inom detta område. Det finns ett enhetligt arbetssätt utifrån Bolidens projektmodell och gällande rutiner.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterade ledaregenskaper, är strukturerad och har god samarbets- och initiativförmåga. I grunden har du en ingenjörsexamen med lämplig inriktning. Du har erfarenhet av roller i ledande befattning med underställs personal och projektledning inom industri. Har du arbetat med förädlingsprocesser eller gruvanläggningar i anläggningsprojekt är det meriterande. Meriterande är också dokumenterad erfarenhet av BAS-P/U.

Som person är du en naturlig ledare och du har du ansvarskänsla, engagemang och god förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Samarbete är en självklar utgångspunkt för dig. En vilja att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av både projektavdelningen och Aitik som helhet är en viktig del i arbetet. Kommunikativ förmåga är betydelsefullt och du behärskar engelska i både tal och skrift. Körkort lägst klass B är ett krav.

Sista ansökningsdag: 2020-09-20
  • Esk
  • hrk
  • AAA