Programchef - FoU

Boliden Mineral AB

Rekryteringar

Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.

Produktionskapaciteten är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 800 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland.

Boliden arbetar aktivt med, och har höga krav på, miljö, hälsa, säkerhet och kvalité, bolaget letar aktivt efter personer hängivna miljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området. Läs mer på www.boliden.com

Boliden Gruvor är ett affärsområde inom Boliden som bedriver gruvverksamhet på 6 områden i 3 länder. Till Miljöavdelningen på Boliden Gruvor söks en

Programchef - FoU Hållbar hantering av utvinningsavfall

Brinner du för utmaningar och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med miljö- och teknikförbättringar i en spännande bransch? Till Boliden Gruvors Miljöavdelning söks en Programchef som ska leda Bolidens nya FoU program för att uppnå en hållbar hantering av utvinningsavfall. Programmet är en viktig strategisk satsning som Boliden gör för att stärka sin långsiktiga konkurrenskraft.

Arbetsuppgifter

Som Programchef kommer du initiera, samordna och leda forsknings- och utvecklingsaktiviteter inom programmet. För att uppnå en förbättrad hantering av utvinningsavfall så kommer insatser krävas längs hela värdekedjan från prospektering till efterbehandling. Samverkan med flera olika kompetenser, avdelningar och affärsenheter inom Boliden samt externa partners är därmed en stor del av vardagen.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att:

  • utveckla och hantera en portfölj av strategisk viktiga FoU-projekt,
  • driva och etablera samverkan med interna och externa partners,
  • etablera konsortium och ansöka om externa forskningsmedel,
  • representera Bolidens intressen i externa nätverk tex INAP,
  • driva omvärldsbevakning,
  • stödja projektledare i projekt inom programmet, samt
  • ansvara för programbudgeten och framdrift av projekt inom programmet.

Utbildning och erfarenhet

Boliden söker dig som har erfarenhet av att leda stora projekt eller utvecklingsprogram, företrädesvis inom gruvbranschen eller annan process/infrastrukturindustri Projektledning och portföljadministration av interna och externa FoU-projekt är meriterande. Du har en bred kunskap om gruvindustrin samt kännedom om de risker och miljöproblem som är förknippat med hantering av utvinningsavfall. Förståelse för akademin samt nationella och internationella FoU-finansieringssystem är önskvärt.

Som person är du självständig, initiativtagande och målinriktad. Du har en mycket god kommunikationsförmåga samt är pragmatiskt och prestigelöst inställd till samarbete över tvärvetenskapliga gränser.

Du har en teknisk högskoleutbildning på minst Masternivå och flera års relevant arbetslivserfarenhet. Utmärkt engelska och svenska i tal och skrift är ett krav. Resor i arbetet är vanligt förekommande så det krävs B-körkort samt att du uppskattar att resa. Stationeringsort är Boliden, Stockholm, Gällivare, Garpenberg.

  • Esk
  • hrk
  • AAA