Processingenjör

Swerim

Rekryteringar

Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi har ca 200 medarbetare som jobbar med bland annat processmetallurgi, processintegration, värmning, bearbetning samt miljö- och energiteknik. Swerim är ett metallforskningsinstitut med stort nätverk och många internationella kontakter. Våra medarbetare drivs av viljan att förändra och skapa en mer hållbar värld. Lägre energiförbrukning, bättre resursutnyttjande, minskade utsläpp samt kostnadseffektivare tillverkning av produkter med hög kvalité är frågor som engagerar. Industrins och samhällets intressen ger oss spännande utmaningar varje dag.

Läs mer på www.swerim.se

Affärsområdet Pilot och Demo söker dig som vill vara med och bidra till teknik- och innovationsutveckling för att möta industrins och framtidens samhällsutmaningar i en roll som:

Processingenjör med fokus på försök i pilot och demonstrationsskala

Du kommer att vara med och utveckla industrins produktionssystem genom framför allt experimentellt och praktiskt arbete i industri prioriterade frågeställningar. Vi arbetar operativt med vår pilotutrustning i de flesta kända metallurgiska processer samt för värmning och bearbetning. Vi bygger om och anpassar vår anläggning för att passa kundens förhållanden och utvecklar processer i en skala som gör dem överförbara till kundens tillverkningsprocesser.

Swerim söker dig som är nyfiken och engagerad och vill vara med och skapa framtidens metallurgiska industri tillsammans med våra ägare och kunder. Swerim finns med i många samarbeten och utmanade projekt och kan erbjuda stora utvecklingsmöjligheter för den som vill, det är på Swerim det händer! 

Rollbeskrivning/arbetsbeskrivning

Som processingenjör på pilot & demo leder och deltar du i försöks- och investeringsprojekt i nära samarbete med interna kollegor och Swerims industriella partners. Försöksverksamheten är en vital del av den forskning som bedrivs i ett stort antal varierande forskningsprojekt. Du är med i forskningsprojekten från tidigt stadium där planering och kostnadsberäkning av forskningsaktiviteterna är ditt uppdrag. Vid genomförandet av försöken i pilothallarna fungerar du som tekniskt stöd för tekniker och forskare. Arbetet är mycket varierande vilket kan innebära att uppdragen och arbetsområdet kan komma att förändras över tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera, samordna och arbetsfördela försöksprojekt som riktats mot avdelningens pilothallar.
  • Arbeta förebyggande för att säkerställa en god och säker arbetsmiljö.
  • Teknisk support till forskare och projektmedarbetare i projektarbetet.
  • Planera förebyggande underhåll på pilotutrustningen och upprätta drifts- och underhållsrutiner.
  • Leda och delta i projekteringsarbeten och investeringar.
  • Arbeta som projektledare i utvalda projekt.
  • Utarbeta tekniskt underlag och kostnadsförslag för projekt i pilothallarna.

Kvalifikationer

Du har naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen troligen från någon av inriktningarna produktionsteknik, metallurgi, maskinteknik, energiteknik eller motsvarande. Minst lika viktigt
är att du har industriell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som denna roll innebär. Vi önskar att du kan kommunicera på svenska men då arbetet bedrivs i en internationell kontext är det viktigt att du också har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska.

Egenskaper

Som person har du förmåga att självständigt driva arbete framåt, liksom att samarbeta nära kollegor i team. Vi söker dig som är lyhörd gentemot din omgivning och arbetar framsynt och affärsmässigt, med hög integritet och vetenskaplighet. Vidare är du ansvarstagande, strukturerad och prioritera arbete effektivt samt har en god förmåga att samordna resurser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsorten är Luleå. Resor ingår i tjänsten och det är en fördel, men inte ett krav med körkort.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling i våra uppdrag för en hållbar industri!

Mer information och ansökan:

Läs mer och ansök på www.cesab.se. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Wallander, 070-439 41 45. 

Fackliga representanter är Lars-Erik From, Sveriges Ingenjörer, tfn 070-6301918,
Håkan Fahlen tfn 070-4321032, Unionen och Peter Larsson Metall, tfn 070-3920234

 

 

Sista ansökningsdag: 2022-06-06
  • Esk
  • hrk
  • AAA