Processingenjör

Kaunis Iron

Rekryteringar

Vi söker en driven och engagerad processingenjör som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Pajala. Vi driver dagbrott och bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk.

Tack vare en hållbar produktion, en stark kultur, en skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en position som innovativ uppstickare på den globala marknaden.

Mer information om bolaget hittar du på www.kaunisiron.se

Din roll

Som processingenjör är du en nyckelperson i anrikningsverkets organisation. Du har ett övergripande ansvar för anrikningsverkets process och drift i samverkan med övriga funktioner och medarbetare. Som processingenjör arbetar du i huvudsak med att planera och samordna processtyrningen samt följa upp produktionen i anrikningsverket så att önskad mängd och kvalitet upprätthålls, där kvalitetssäkring av mätdata är en viktig del av jobbet. Laboratoriet i Kaunisvaara är en viktig funktion för verket och du har en nära kontakt och samarbete med laboratoriets personal så att analys och kvalitet på slutprodukten alltid säkerställs.

Vid stopp och återstart deltar du i planeringsarbetet med att ta fram lämpliga ned- och uppkörningsplaner av anrikningsverket.  I arbetet med att säkerställa och förbättra verkets prestanda ingår också, i samarbete med våra leverantörer att säkerställa tillgång och kvalitet på processmedia, exempelvis malmedia, tillsatsmedel etc. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Ditt beteende och attityd till arbetsmiljö och säkerhet är särskilt viktigt.

Processingenjören utgör en stödfunktion till all personal i anrikningsverket och är organisatoriskt underställd chefen för anrikningsverket. En stor del av arbetet innebär också att vara delaktig och förstå Kaunis Irons gruv- och logistikplanering. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara kommer du att vara stationerad på plats där.

Om dig

Vi söker dig som har lämplig utbildning, gärna eftergymnasial och det är meriterande med erfarenhet från process- eller gruvindustrin.  Du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska.

För att lyckas i rollen är du noggrann, flexibel och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du metodisk, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse för och förmåga att samarbeta med personer i din omgivning. Du lyssnar, kommunicerar och löser problem tillsammans med andra på ett konstruktivt sätt.

Sista ansökningsdag: 2023-01-22
  • Esk
  • hrk
  • AAA