Platschef

Elis Textil Service AB

Rekryteringar

Platschef Elis Textil Service AB

Vill du jobba i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice med tillhörande service.

Nu söker vi dig som vill fortsätta utveckla verksamheten i Norrbotten tillsammans med ett starkt team som erbjuder marknadens bästa textil- och hygienlösningar åt hotell, restauranger, vårdgivare, industrier och fastighetsägare.

Din roll

Enheten i Luleå är en av 22 enheter i Sverige och den nordligaste. I Luleå arbetar ca 35 personer och servar kunder i hela Norrbotten och även norra Finland. Enheten har två affärsområden, Industri som innefattar arbetskläder och skor samt affärsområde Mattor. Enheten i Luleå har ca 1500st kunder och omsätter ca 80 Mkr.

I rollen som platschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla verksamheten i Luleå. Du har budget- och lönsamhetsansvar och tillsammans med övriga medarbetare i organisationen förväntas du driva utveckling och ständiga förbättringar inom arbetsmiljö, kvalitet och leverans. Elis Textil Service AB arbetar målinriktat för att vara en attraktiv arbetsgivare där folk trivs och presterar väl. Vilket också fått erkännande genom att bli nominerade till ett av karriärföretagen 2023.

Du har två chefer direkt underställd, produktions-/distributionschef, kundservicechef samt en medarbetare med särskilt ansvar för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Som platschef rapporterar du till regiondirektören som är geografiskt placerad i Malmö.

Om dig

Du har akademisk utbildning eller annan kunskap som vi bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll gärna i närliggande bransch och/eller med inslag av service, marknad och logistik. Du innehar B-körkort och goda kunskaper i engelska. Då företaget har kunder i norra Finland är det meriterande ifall du också har kunskaper i finska.

De personliga egenskaperna är mycket viktiga. Du ska förstå verksamhetens affärsmässiga aspekter och kunna verka självständigt likväl som du har förmåga att leda en verksamhet som ingår i en stor global koncern. Du har en god förmåga att växla mellan strategisk överblick och detaljnivå i kombination med att ha en jordnära, professionell och prestigelös framtoning. Du har genom ditt ledarskap och goda kommunikativa förmåga lätt att skapa förtroende hos din omgivning och du etablerar och utvecklar relationer genom respekt och samarbete. För dig är det naturligt att jobba långsiktigt med tydligt uppsatta mål som du är bra på att kommunicera och få ett engagemang i organisationen att uppnå.

Din personlighet och ledarskap samspelar med företagets värderingar: Respekt, Integritet, Ansvar och Föregå med gott exempel.

Om oss

Elis Textil Service AB är en del av den franska koncernen Elis Group som finns representerad i 29 länder och har ca 52 000 anställda. Med huvudkontor i Malmö sysselsätter Elis Sverige ca 1400 medarbetare på 22 anläggningar över hela landet och omsätter ca 2,1 miljarder kronor per år. 2020 blev Elis det första företaget i Sverige att certifieras för sitt arbete mot FN:s globala hållbarhetsmål. Vi driver stolt branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat.  Läs gärna mer om oss på www.se.elis.com.

 

  • Esk
  • hrk
  • AAA