Platschef - Swecon

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Rekryteringar

 

 

Swecon

Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt delar av Tyskland. Samtliga bolag är alla en del av Lantmännen och utgör där affärsområdet Swecon. Swecongruppen omsätter 8,3 miljarder kr (2018), och har cirka 1 200 anställda. Swecon, som ett företag inom Lantmännen, bildades den 1 januari 1999 genom en sammanslagning av 10 av dessa oberoende återförsäljare inom Lantmännen. Sammanslagningen var resultatet av Volvo CE:s uttalade strategi att ha starka återförsäljare på varje marknad, snarare än flera mindre.

Swecon Sverige

Swecon Sverige har sitt huvudkontor i Eskilstuna och är idag den enda auktoriserade och rikstäckande återförsäljaren av Volvo anläggningsmaskiner i landet. Företaget har 40 anläggningar varav 21 i egen regi och närmare 600 anställda - en unik styrka som gör Swecon till branschens största partner. Förutom maskiner, redskap, tillbehör, utrustning, service, reservdelar, finansiering och support n tillhandahålls även utbildning och konsulttjänster.

Läs mer på https://www.volvoce.com/sverige/sv-se/swecon/about-us/swecon_aterforsaljare/

Swecon Skellefteå

På Swecon i Skellefteå ska nuvarande Platschef gå i pension och i samband med det så ska en ersättare tillsättas. Swecons anläggning i Skellefteå är väl fungerande och har storleksmässigt en omsättning på ~50 MSEK med ~20 anställda (samtliga rapporterar direkt till Platschefen. Platschefen i sin tur rapporterar till regional Servicemarknadschef och ingår i ledningsgruppen för Regional Servicemarknad (Umeå, Skellefteå, Luleå, Gällivare, Kiruna) och där aktivt förväntas bidra till verksamhetens utveckling. 

Anläggningen ser framför sig en viss expansion under 2020 samt påbörja översyn kring ny/ombyggnad av anläggningen som dock sker i ett senare skede. Anläggningen är välskött och orderstocken god med tillgänglighet som flaskhals. Det finns en potential att arbeta mer proaktivt och strukturerat för att på så sätt kunna planera reservdelar, beläggning men också öka merförsäljning och kundnöjdhet. 

För att lyckas med det söks en person som bla:

 • Utvecklar proaktivitet i alla led
 • Är duktigt på projektledning, processtyrning
 • Förbättrar kundbearbetning avseende - uppföljning, kundevent, utveckla kundbesök utanför anläggningen

och som har kompetens/erfarenheter/egenskaper som tex:

 • Teknisk kompetens på övergripande nivå men kan gå i detaljer i ett ärende.
 • Erfaren personalledare.
 • Förstår en processtyrd affär/organisation.
 • Affärsmässig
 • Erfarenhet av projekt – målsättning/uppföljning

Tjänsten är placerad i Skellefteå.

Sista ansökningsdag: 2020-02-23
 • Esk
 • hrk
 • AAA