Miljöchef

Kaunis Iron

Rekryteringar

 

Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Pajala. Bolaget driver dagbrott och bryter järnmalm som sedan förädlas och säljs på världsmarknaden. Det unika järnmalmskoncentratet är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk. Tack vare en hållbar produktion, en stark kultur, en skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en position som innovativ uppstickare på den globala marknaden Kaunis Iron ägs av ett 80-tal svenska entreprenörer. Mer information om bolaget hittar du här: www.kaunisiron.se

Miljöchef

Kaunis Iron söker nu en driven och engagerad miljöchef som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som miljöchef leder du arbetet på avdelningen vilket i huvudsak omfattar 3 huvudsakliga arbetsströmmar:

  • Drift - provtagning (tex vatten, stoft), samt proaktiv delaktighet i projekt inom verksamheten som får miljöpåverkan. Detta för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar.
  • Tillsyn/Uppföljning – säkerställa att verksamheten lever upp till beviljade miljötillstånd och regelverk genom egenkontroll och myndighetskontakter.
  • Tillstånd – medverka till att processen kring nya miljötillstånd drivs framåt.

för att få dessa strömmar att flyta behöver Miljöchefen arbeta med struktur och uppföljning. Dessutom är det viktigt att Miljöchef och hela funktionen proaktivt stöttar andra chefer och funktioner inom miljö, hållbarhet och arbetsmiljö.

Miljöfunktionen på Kaunis Iron:

Vem söks, erfarenheter, kvalifikationer och utbildning:

Du har erlagt högskoleexamen med relevant inriktning mot verksamheten som du kommer att ansvara för. Du har några års erfarenhet av miljöfarlig verksamhet, gärna gruvverksamhet. Du har B-körkort och är en van användare av Microsoft Office

Kaunis Iron är ett bolag under utveckling och för att trivas fullt ut är du flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I rollen som Miljöchef är det viktigt med hög personlig integritet för att kunna stå upp för gällande beslut. Det är även viktigt att du har en förmåga leda och motivera dina medarbetare på ett tydligt sätt.

Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara utgår rollen från orten och kräver hög närvaro.

Sista ansökningsdag: 2020-08-31
  • Esk
  • hrk
  • AAA