Miljöchef - Yttre Miljö

Boliden - Affärsområde Gruvor

Rekryteringar

Boliden arbetar aktivt med, och har höga krav på, miljö, hälsa, säkerhet och kvalité, bolaget letar aktivt efter personer hängivna miljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området. Läs mer på www.boliden.com

Boliden Gruvor är ett affärsområde inom Boliden som bedriver gruvverksamhet på 6 områden i 3 länder. Miljöavdelningen är en del av HR och Hållbarhetsstaben och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. Avdelningen består av 14 personer som arbetar i 3 program.

 

Inom Avdelningen Yttre Miljö sker det löpande arbetet till stor del projektform och tillsammans med Boliden Gruvors olika verksamheter. Avdelningen leder också proaktivt Bolidens miljöarbete genom att initiera och driva framtidsfrågor inom området, tex genom forskning och utveckling. Detta sker internt och tillsammans med externa samarbetspartners. Avdelningens nuvarande chef går vidare till nya utmaningar inom Boliden och nu söks hans ersättare till rollen som:

Avdelnings/Miljöchef - Yttre Miljö

Som ledare för avdelningen får du möjlighet att leda en grupp kunniga specialister och tillsammans med dem uppnå Bolidens mål avseende yttre miljö. Det är viktigt att ditt team samverkar med avdelningar inom Bolidens verksamheter, myndigheter och branschorganisationer, liksom att ni strävar efter ständiga förbättringar och aktiv omvärldsbevakning. Huvudsakliga ansvars/arbetsområden:

 • Säkerställa att du och gruppen jobbar nära verksamheten.
 • Stärka grupp och individ för att nå gemensam framgång.
 • Prioritera uppdragen så att de stöttar verksamhetens strategi och mål.
 • Utveckla effektiva arbetssätt såväl inom gruppen som gentemot verksamheten. Detta inom ramen för Bolidens LEAN arbete.
 • Stötta enskilda medarbetare i deras utveckling.
 • Vara såväl initiativtagare som delaktig i Bolidens F&U-arbete inom Yttre Miljö.
 • Vara övergripande ansvarig för avdelningens arbete med kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och budget.
 • Leda det dagliga operativa arbetet genom planering och resursallokering.

 

Vem söks, utbildning, kvalifikationer och erfarenheter:

Du trivs att arbeta med förändring och vill utveckla grupp och individ. Du tror på ständiga förbättringar och har erfarenhet av att arbeta i en anda av LEAN. Du är troligen erfaren i ledarrollen och trivs, är trygg i den. Erfarenhet av ledarrollen från sammanhang där du lett grupper av specialister/experter inom komplexa funktioner är önskvärt. Detta kan tex vara inom EHS men också andra funktioner som stöttar verksamhet. Akademisk examen är ett krav, gärna med inriktning mot naturvetenskap.

Som person är du relationsbyggare, engagerad, strukturerad, kommunikativ och affärsmässig. Som ledare är du trygg, bygger team och räds inte de utmanande besluten.

Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Resor i arbetet är förekommande, B-körkort krävs. Stationeringsorten är Boliden.

 • Esk
 • hrk
 • AAA