Länsråd

Länsstyrelsen Norrbotten

Rekryteringar

                                   

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett - myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling. Läs mer på: www.lansstyrelsen.se 

Länsstyrelsen i Norrbotten söker Länsråd

Arbetsuppgifter

Som Länsråd leder och samordnar du det operativa arbetet vid Länsstyrelsen och är Landshövdingens närmaste medarbetare och ställföreträdare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att bistå Landshövdingen i att leda, samordna, följa upp och utveckla Länsstyrelsens verksamhet utifrån myndighetens grunduppdrag samt de övergripande mål och prioriteringsområden som finns i myndighetens verksamhetsplan. Tillsammans med Landshövdingen företräder du staten och myndigheten samt utgör myndighetens högsta ledning. Samtliga fyra Avdelningschefer samt en stab rapporterar till dig. Du ingår även i Länsstyrelsens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet av offentlig förvaltning och dess beslutsprocesser. Du har en akademisk utbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att leda en organisation med bred, diversifierad och komplex verksamhet, leda andra chefer samt leda kvalificerat utvecklingsarbete inom ramen för den statliga värdegrunden. Det är av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person vill vi att du har ett stort engagemang i att utveckla Norrbottens län genom Länsstyrelsens verksamhet. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och kan balansera och samordna olika intressen. Förståelse för näringsliv, erfarenhet från Regeringskansliet och ett upparbetat nationellt nätverk är meriterande.

Som chef och ledare är ansvarstagande, driven och lyhörd. Du är trygg i din roll och kan motivera, lyssna och tillvarata medarbetarnas och organisationens kompetens. Vidare har du god förmåga att fatta beslut, skapa struktur och en helhetskänsla inom myndigheten. Genom ditt inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet i organisationen. Stark integritet och ett professionellt förtroendefullt sätt, både internt och externt, är andra viktiga egenskaper.

Tjänsten kräver säkerhetsprövning innan en anställning.

Mer information och ansökan:

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Executive Search Konsult Katarina Stehn, 070- 355 36 33.

 

Sista ansökningsdag: 2022-03-07
  • Esk
  • hrk
  • AAA