IT-chef

Swerim

Rekryteringar

Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi har ca 200 medarbetare som jobbar med bland annat processmetallurgi, processintegration, värmning, bearbetning samt miljö- och energiteknik. Swerim är ett metallforskningsinstitut med stort nätverk och många internationella kontakter. Våra medarbetare drivs av viljan att förändra och skapa en mer hållbar värld. Lägre energiförbrukning, bättre resursutnyttjande, minskade utsläpp samt kostnadseffektivare tillverkning av produkter med hög kvalité är frågor som engagerar. Industrins och samhällets intressen ger oss spännande utmaningar varje dag. Läs mer på www.swerim.se.

Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till teknik- och innovationsutveckling för att möta industrins och framtidens samhällsutmaningar i en roll som: 

IT-chef

Vi söker dig som i rollen som IT-chef ska leda och utveckla vår digitala strategi och IT-organisation. Du kommer att ha en nyckelroll i att forma och driva vår digitala strategi för att möjliggöra utveckling och innovation, samt att forma den organisation som behövs för detta.

Ditt uppdrag blir att leda det strategiska och operativa arbetet inom IT och Digitalisering. Som IT-chef kommer att vara ansvarig för att säkerställa att vår IT-infrastruktur och system stöder verksamheten på ett effektivt och säkert sätt.

Du blir en betydelsefull länk mellan affärsområdena och IT-organisationen och ansvarar för att tillhandahålla IT-lösningar och tjänster, samtidigt som du stödjer verksamhetens behov och hanterar komplexa IT-frågor.

Ansvarsområden:

 • Utveckling och implementering av IT- och Digitaliseringsstrategi,
  med fokus på innovation, effektivitet och smarta lösningar
 • Säkerställa daglig drift av nätverk, telefoni, verksamhetssystem och användarsupport
 • IT-säkerhet/cybersäkerhet samt kontinuitetsplanering och regelefterlevnad
 • Leda och utveckla medarbetare inom enheten som idag består av fyra medarbetare
 • Aktiv i projektledning internt och externt
 • Inköp och implementering av större system för att möta framtida behov
 • Du ansvarar för budget inom avdelningen och vissa funktioner inom bolaget såsom licenser.

Du har en relevant utbildning inom IT och flera års erfarenhet av att arbete inom IT. Du har kunskap och erfarenhet om IT-infrastruktur, nätverk och säkerhet samt erfarenhet av att hantera IT-leverantörer och avtal.

Vi letar efter dig som är en naturlig ledare, som motiveras och drivs av att se dina medarbetare lyckas, för att lyckas i rollen har du med fördel erfarenhet av att leda och utveckla ditt team. Du gillar att driva förändringar, är serviceorienterad och har ett strategiskt förhållningssätt. Att motivera och leda din omgivning samt att driva kompetensutveckling inom IT-området är också viktigt i din roll som IT-chef. Vidare är du drivande och har en förmåga att kunna prioritera och arbeta strukturerat i pressade situationer.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö nära forskning och innovation, där du får möjlighet att påverka och forma vår IT-organisation och IT-strategi.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för det vi gör. Inom Swerim är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där man tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling i våra uppdrag för en hållbar industri!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsorten är Luleå. 

Mer information: 

Fackliga representanter är Lars-Erik From, Sveriges Ingenjörer, 070-630 19 18,
Håkan Fahlen, Unionen, 070-432 10 32 och Peter Larsson Metall, 070-392 02 34.

Välkommen att kontakta Cesab rekrytering och rekryteringskonsult Maria Wallander, 070-45 941 45.

Sista ansökningsdag: 2023-12-10
 • Esk
 • hrk
 • AAA