Inköpschef

Kaunis Iron

Rekryteringar

Vi söker dig som vill utveckla och leda inköpsorganisationen på Kaunis Iron in i en ny spännande tid med stora investeringar, offensiv tillväxt och en långsiktigt hållbar framtid. 

Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Pajala. Vi driver dagbrott och bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk.

Tack vare en hållbar produktion, en stark kultur, en skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar vi på Kaunis Iron en position som innovativ uppstickare på den globala marknaden. Vi har med vårt förnyade och utökade miljötillstånd för vår verksamhet påbörjat ett ambitiöst och långsiktigt arbete med ytterligare tillväxt och offensiv utveckling av bolaget. Mer information om oss hittar du på www.kaunisiron.se

Din roll

I rollen som inköpschef har du ett övergripande ansvar för att utveckla och leda inköpsarbetet i hela koncernen, årligen gör vi inköp av varor och tjänster motsvarande närmare 2 Mdr. Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av Kaunis Iron där du får ansvaret att bygga en helt ny inköpsorganisation som organisatoriskt, resurs- och kompetensmässigt bidrar till att stötta och möjliggöra koncernens utökade och ambitiösa tillväxtplan.

Du blir en viktig del i Kaunis Irons företagsledning och rapporterar till VD. Placeringsort Pajala eller Luleå.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du tycker om och har stor erfarenhet av att göra affärer. Försäljning eller upphandling- och inköpsarbete är områden du har flera års erfarenhet av, gärna i ledande befattning även om det inte är ett krav. Därigenom är du också trygg i rollen som förhandlare och har utvecklat en strategisk och affärsmässig förmåga.

Som person har du en förmåga att skapa förtroende hos din omgivning och du etablerar och utvecklar relationer genom respekt och samarbete. För dig är det naturligt att jobba långsiktigt med tydligt uppsatta mål som du är bra på att kommunicera och få ett engagemang i organisationen att uppnå. Då tjänsten innefattar kontakter med internationella leverantörer är du bekväm med att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

 

  • Esk
  • hrk
  • AAA