Inköpschef

Smurfit Kappa

Rekryteringar

Smurfit Kappa Piteå är Europas största kraftlinerbruk med ca 510 anställda och med kapacitet att årligen tillverka 700000 ton kraftliner. Kraftlinern används för tillverkning av högklassig wellpapp när renhet, styrka och god tryckkvalitet efterfrågas. Smurfit Kappa Piteå ingår i Smurfit Kappa Group, en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar, med omkring 46 000 anställda vid över 350 produktionsenheter i 35 länder och med en omsättning på 8.9 miljarder Euro.

I rollen som inköpschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla inköpsarbetet på lokal nivå samt delta i koncerngemensamt inköpsarbete och upphandlingar. Du utformar inköpstrategier som bygger på analyser och uppföljning och tillsammans med uppdragsgivare inom företaget driver du och Inköpsteamet den kommersiella processen till affärsöverenskommelser. Du säkerställer även att upphandling sker ur ett kvalité- och hållbarhetsperspektiv. Du blir ansvarig för ett team som består av fem personer och du rapporterar direkt till VD.

För att trivas i rollen och de arbetsuppgifter som jobbet innebär tror vi att du motiveras av att driva utveckling och ständiga förbättringar, såväl på koncernnivå som lokal nivå, samt ser uppföljning och analys som en viktig del i det strategiska kvalitetsarbetet.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi, inköp eller annan kunskap som vi bedömer likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av betydande upphandling- och inköpsarbete. Därigenom är du också trygg i rollen som förhandlare och har utvecklat en strategisk och affärsmässig förmåga. 
  • Tidigare erfarenhet från processindustri med fördel från en arbetsledande roll.

Som person motiveras du av att främja en arbetskultur som stimulerar till engagemang, trivsel och utveckling i ditt team. Som chef och kollega ser du också värdet i varandras olikheter, kunskaper och arbetsroller.

Då rollen innefattar många kontaktytor och samarbeten har du en fallenhet för att vara tydlig, strukturerad och lyhörd i din kommunikation. Du är också bekväm med att uttrycka dig i både tal och skrift på engelska då tjänsten innefattar många kontakter med internationella kollegor och leverantörer.

Vi erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi kan erbjuda dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

Sista ansökningsdag: 2022-08-21
  • Esk
  • hrk
  • AAA