Inköpschef

Smurfit Kappa

Rekryteringar

 

Smurfit Kappa Piteå är Europas största kraftlinerbruk med ca 510 anställda och med kapacitet att årligen tillverka 700 000 ton kraftliner. Kraftlinern används för tillverkning av högklassig wellpapp när renhet, styrka och god tryckkvalitet efterfrågas. Smurfit Kappa Piteå ingår i Smurfit Kappa Group, en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar, med omkring 46 000 anställda vid över 350 produktionsenheter i 35 länder och med en omsättning på 8.9 miljarder Euro. Läs mer på www.smurfitkappa.com/se  

Nuvarande Inköpschef har tackat ja till en annan spännande roll inom företaget och nu söks en ersättare. Du blir ansvarig för ett team som består av fem personer och du rapporterar direkt till VD.

Inköpsorganisationen:

  

Arbetet

I rollen som inköpschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla inköpsarbetet på lokal nivå samt delta i koncerngemensamt inköpsarbete och upphandlingar. Du utformar inköpstrategier som bygger på analyser och uppföljning och tillsammans med uppdragsgivare inom företaget driver du och Inköps-teamet den kommersiella processen till affärsöverenskommelser. Vidare säkerställer du även att upphandling sker ur ett kvalité- och hållbarhetsperspektiv.

För att trivas i rollen och de arbetsuppgifter som jobbet innebär tror vi att du motiveras av att driva utveckling och ständiga förbättringar, såväl på koncernnivå som lokal nivå, samt ser uppföljning och analys som en viktig del i det strategiska kvalitetsarbetet.

Smurfit Kappa erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt förbättra verksamheten. Smurfit Kappa kan erbjuda dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

 Utbildning/Erfarenheter:

  • Minst 3-årig akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi, inköp, teknik eller annan kunskap som bedöms likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av betydande upphandling- och inköpsarbete.
  • Tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll och du motiveras av att främja en arbetskultur som stimulerar till engagemang, trivsel och utveckling i ditt team.
  • Du kan uttrycka dig i både tal och skrift på engelska då tjänsten innefattar många kontakter med internationella kollegor och leverantörer.

 Vem söks:

  • Du är trygg i rollen som förhandlare och har utvecklat en strategisk och affärsmässig förmåga.
  • Då rollen innefattar många kontaktytor och samarbeten har du en fallenhet för att vara tydlig, strukturerad och lyhörd i din kommunikation.
  • Som chef och kollega ser du också värdet i varandras olikheter, kunskaper och arbetsroller.

Vill du arbeta och utvecklas på en av Europas modernaste industrier i Piteå? Då kan du vara den Smurfit Kappa söker!

 Mer information och ansökan:

För mer information om befattningen kontakta rekryteringskonsult Tomas Blomster på 076–636 57 60. 

Sista ansökningsdag: 2021-02-21
  • Esk
  • hrk
  • AAA