Ingenjör mineralteknik och geometallurgi

Kaunis Iron

Rekryteringar

Med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang har vi åter startat järnmalmsgruvan i Pajala. Vi gör det under namnet Kaunis Iron AB. Vårt unika järnmalmskoncentrat har med sina kvalitets- och miljöfördelar redan visat sig vara starkt efterfrågad bland världens stålverk. Kaunisvaara betyder ”Det Vackra Berget” något vi håller med om alla dagar i veckan.

Siktet inställt på en årsproduktion motsvarande två miljoner ton färdig produkt. Den kända mängden mineralisering i fyndigheterna uppgår till ungefärliga 130 miljoner ton med snitthalten 34 procent järn, men potentialen till tillskott är betydande.

Läs mer på www.kaunisiron.se

Vi söker nu en ingenjör inom mineralteknik och geometallurgi som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

Som ingenjör inom mineralteknik och geometallurgi fokuserar du på utvärderingar och gör uppföljningar av procesutfall från anrikningsverket gentemot ingående malm. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Du kommer att arbeta med att göra uppföljningar i processutfall från anrikningsverket gentemot mineralogi i nära samarbete med anrikningsverk och gruvplaneringsavdelningen.

Du deltar även aktivt i processutveckling för anrikningsverket med tillhörande system. Du kommer även att utföra ekonomisk uppföljning av lönsamhetskalkyler och sammanställa rapporter. En viss del av arbetet består också av att kvalitetsutvärdera analysering och följa upp metoder och utföranden.

Som ingenjör inom mineralteknik och geometallurgi kommer du att arbeta direkt underställd teknik- och utvecklingschefen. Placering Kaunisvaara.

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning med för arbetsuppgifterna tillämplig utbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har genomfört utbildning eller kurs inom statistik. Du skall ha viss erfarenhet av arbete inom gruvdrift, gärna järnmalm och vi ser erfarenhet av kvalitetssystem och kunskap inom processteknik som en merit.

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker.

Du uttrycker dig väl på engelska i både tal och skrift.

Sista ansökningsdag: 2020-01-26
  • Esk
  • hrk
  • AAA