Head of Transport

Wibax Logistics AB

Rekryteringar

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte omkring 3 500 miljoner kronor år 2023.

WIBAX Logistics AB – vårt logistikföretag hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi. Läs mer på www.wibax.com

Wibax Logistics AB söker en Head of Transport

Är du en erfaren ledare och vill ha en nyckelroll och bidra till den gröna omställningen? Ett av Wibax mål till 2030 är att 100% av vår fordonsflotta ska vara eldriven och ska dessutom till 100% drivas av egenproducerad el. 

Som Head of Transport har du det övergripandet ansvaret för att driva och utveckla Wibax Logistics åkeriverksamhet på ett effektivt och lönsamt sätt. 

I rollen har du budgetansvar för åkeriverksamheten samt personalansvar för tre Områdeschefer samt Underhållschef, Chaufförsutbildare och Logistikcontroller. Du rapporterar till VD för bolaget och ingår i Wibax Logistics ledningsgrupp. 

Head of Transport sätter upp mål för hela åkeriverksamheten, driver och följer upp målen med avseende på lönsamhet, effektivitet, kvalitet, säkerhet, hållbarhet med fokus på utveckling av organisation och medarbetare. 

Rollen innebär även att driva förbättringsarbete och synergieffekter mellan olika avdelningar och bolag inom koncernen. Uppdraget innehåller såväl strategiska som operativa uppgifter av ”hands-on-karaktär” och vi erbjuder: 

  • Möjligheten att bli en del av ett familjeägt framgångsbolag där goda möjligheter till utveckling finns.
  • Ett företag som har ett starkt socialt engagemang och som jobbar för hållbarhet och väljer de miljömässigt bästa alternativen.
  • En familjär kultur med stor framtidstro och snabba beslutsvägar. 

Du har en högskoleutbildning, företrädelsevis inom teknik, ekonomi, logistik eller motsvarande via erfarenhet. Erfarenhet från ledande befattningar och dokumenterat goda ledaregenskap är viktigt för att lyckas i rollen. Meriterande är erfarenhet av att leda andra chefer samt erfarenhet från logistikbranschen. 

Dina personliga egenskaper och förmågor är viktiga. Som person är du en god kommunikatör med stort driv. Du är resultatinriktad med en god förmåga att ta egna initiativ och driva arbetet självständigt. Som ledare är du tydlig, strukturerad och en uthållig avslutare. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som har en förmåga att leda och engagera dina medarbetare mot uppsatta mål samt drivs av utvecklingsinriktat arbete! 

Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Placeringsort är Piteå.

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Executive Search Konsult Katarina Stehn, 070- 355 36 33.

Sista ansökningsdag: 2024-04-16
  • Esk
  • hrk
  • AAA