Gruvingenjör Långtidsplanering

Kaunis Iron

Rekryteringar

Med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang har vi åter startat järnmalmsgruvan i Pajala. Vi gör det under namnet Kaunis Iron AB. Vårt unika järnmalmskoncentrat har med sina kvalitets- och miljöfördelar redan visat sig vara starkt efterfrågad bland världens stålverk. Kaunisvaara betyder ”Det Vackra Berget” något vi håller med om alla dagar i veckan.

Siktet inställt på en årsproduktion motsvarande två miljoner ton färdig produkt. Den kända mängden mineralisering i fyndigheterna uppgår till ungefärliga 130 miljoner ton med snitthalten 34 procent järn, men potentialen till tillskott är betydande.

Läs mer på www.kaunisiron.se

Kaunis Iron söker nu en ny gruvingenjör med inriktning långtidsplanering. Som ansvarig långtidsplanering blir du ”Teamleader” och har det övergripande ansvaret för borr- sprängplanering samt kort och långtidsplaneringen i gruvan. Långtidsplaneringen avser produktion och utveckling av gruvans verksamhet. Befattningen är en nyckelposition i Kaunis Irons framtida utveckling.

Vi söker dig med ledaregenskaper och som är målinriktad, drivande och bra på att kommunicera. För att lyckas i arbetet är samarbetsförmåga kombinerat med erfarenhet och tydlighet en god början.

Rollen kräver att du är intresserad av produktionsfrågor och är noggrann samt handlingskraftig. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar, involverar och delegerar. Som person är du lugn, kommunikativ samt öppen för händelser och vill leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar och kommunicerar.

Du som söker är gruvingenjör i grunden, alternativt har lång erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har även en vilja och drivkraft att leda andra människor. Du har erfarenhet från gruv-, alternativt berg och anläggningsbranschen. Erfarenhet av dagbrottsoptimering och blockmodellering är meriterande.

Du rapporterar till gruvplaneringschefen. Placering i Kaunisvaara. 

Du uttrycker dig väl på engelska i både tal och skrift.

Sista ansökningsdag: 2020-01-26
  • Esk
  • hrk
  • AAA