Gruvchef

Kaunis Iron

Rekryteringar

Med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang har vi åter startat järnmalmsgruvan i Pajala. Vi gör det under namnet Kaunis Iron AB. Vårt unika järnmalmskoncentrat har med sina kvalitets- och miljöfördelar redan visat sig vara starkt efterfrågad bland världens stålverk. Kaunisvaara betyder ”Det Vackra Berget” något vi håller med om alla dagar i veckan. Siktet inställt på en årsproduktion motsvarande två miljoner ton färdig produkt. Den kända mängden mineralisering i fyndigheterna uppgår till ungefärliga 130 miljoner ton med snitthalten 34 procent järn, men potentialen till tillskott är betydande.

Läs mer på www.kaunisiron.se

Kaunis Iron söker nu en ny Gruvchef då den nuvarande går mot pension. Här kommer du ha ansvaret för att leda och utveckla din del av verksamheten, brytningsprocessen, i gruvan. Du har idag 15 underställda men ca 200 personer är verksamma på området med de olika entreprenörer som anlitas. Arbetet innebär både att jobba med frågor av strategisk karaktär och operativa frågor. Du ansvarar för gruvans verksamhet med produktion och underhåll av våra maskiner, säkerhet och miljö tillsammans med gruvplanering och ekonomi. Du kommer även arbeta med översyn av avtal, vara delaktig i bolagets tillståndsprövningar och framtagande av långsiktiga planer. Allt detta tillsammans med gruvans olika specialister och entreprenörer.  Under 2020 ligger en stor del av utvecklingsområdet i att växa enligt dom investeringar som nu görs, organisationen ska exempelvis utökas till ca 40 medarbetare.

Kaunis Iron strävar mot en ständigt säkrare arbetsplats för medarbetare och entreprenörer vilket är ett starkt fokusområde. I rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen. 

Idag rapporterar produktionssamordnaren med organisation inom borrning och sprängning till dig som Gruvchef. Du rapporterar till platschefen, Åsa Allan, och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Kaunis Iron har utvecklade stödfunktioner inom HMS, HR och ekonomi till din hjälp.

Vi söker dig med examen från relevant akademisk utbildning samt gedigen ledarerfarenhet. Du har sannolikt med dig lång erfarenhet och stort intresse för produktion inom gruv- eller tung industri och en bred och djup kunskap vad gäller för dagbrotts verksamhet. Du har god personlig mognad och ett naturligt intresse för människor. Som ledare är du kommunikativ, engagerande, tydlig och målinriktad. Du vill gärna leda via mål och har en drivkraft att ligga i förhandsläge.

Erfarenhet av gruvverksamhet och arbete med långsiktiga och kapitalintensiva projekt är meriterande.

Vi ser att du delar de värderingar Kaunis Iron har gällande säkerhet och arbetsmiljö.

Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift, samt innehar B-körkort, då detta är ett krav.

  • Esk
  • hrk
  • AAA