Gruppchef

Swerim

Rekryteringar

Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi har ca 200 medarbetare som jobbar med bland annat processmetallurgi, processintegration, värmning, bearbetning samt miljö- och energiteknik. Swerim är ett metallforskningsinstitut med stort nätverk och många internationella kontakter. Våra medarbetare drivs av viljan att förändra och skapa en mer hållbar värld. Lägre energiförbrukning, bättre resursutnyttjande, minskade utsläpp samt kostnadseffektivare tillverkning av produkter med hög kvalité är frågor som engagerar. Industrins och samhällets intressen ger oss spännande utmaningar varje dag. Läs mer på www.swerim.se

Affärsområdet Pilot & Demo söker dig som vill vara med och bidra till teknik- och innovationsutveckling för att möta industrins och framtidens samhällsutmaningar i en roll som:

Gruppchef el, instrument & automation

För att nya idéer till produkter och processer ska kunna utvecklas och nå sin marknad behöver det först testas och demonstreras under verkliga förhållanden. Inom avdelningen sker hela eller delar av testprocessen.

Vi arbetar operativt med vår pilotutrustning bygger om och anpassar vår anläggning för att passa kundens förhållanden och utvecklar processer i en skala som gör dem överförbara till kundens tillverkningsprocesser. Pilot och demo stöttar projekten i uppbyggnads- och förberedelsefas, under utförandet och i efteranalysen. Inom gruppen el, instrument & automation arbetar idag 8 personer i roller som automationsingenjörer, elektriker och instrumenttekniker.

Som gruppchef ingår du i affärsområdets ledningsteam tillsammans med de övriga gruppcheferna och rapporterar till affärsområdeschefen för Pilot & Demo. Du leder eller deltar även i försöks-, underhålls- och investeringsprojekt i nära samarbete med interna kollegor och Swerims industriella partners.

Som gruppchef ansvarar du för utveckling av verksamheten inom gruppen samt personal och ekonomi. Arbetet är mycket varierande vilket kan innebära att uppdragen och arbetsområdet kan komma att förändras över tid.

Du har naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen troligen med inriktning produktionsteknik, data, maskinteknik, energiteknik eller motsvarande.

Meriterande är kunskaper och förståelse för IT och Automationssystem som ligger nära tillverkningsprocessen.

Som person har du förmåga att självständigt driva arbete framåt, liksom att samarbeta nära kollegor i team. Vi söker dig som är lyhörd gentemot din omgivning och arbetar framsynt och affärsmässigt, med hög integritet och vetenskaplighet. Vidare är du ansvarstagande, strukturerad och prioritera arbete effektivt samt har en god förmåga att samordna resurser.

Du kommunicerar på svenska men då arbetet bedrivs i en internationell kontext är det viktigt att du också har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska.

Meriterande är erfarenhet från ledande befattning med personal- och budgetansvar samt ekonomisk uppföljning.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för det vi gör. Inom Swerim är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där man tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling i våra uppdrag för en hållbar industri!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsorten är Luleå.

Fackliga representanter är Lars-Erik From, Sveriges Ingenjörer, 070-630 19 18, Håkan Fahlen, Unionen, 070-432 10 32 och Peter Larsson Metall, 070-392 02 34.

  • Esk
  • hrk
  • AAA