Gruppchef inom Metallurgi

Swerim

Rekryteringar

 

Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi har ca 200 medarbetare som jobbar med bland annat processmetallurgi, processintegration, värmning, bearbetning samt miljö- och energiteknik. Swerim är ett metallforskningsinstitut med stort nätverk och många internationella kontakter. Våra medarbetare drivs av viljan att förändra och skapa en mer hållbar värld. Lägre energiförbrukning, bättre resursutnyttjande, minskade utsläpp samt kostnadseffektivare tillverkning av produkter med hög kvalité är frågor som engagerar. Industrins och samhällets intressen ger oss spännande utmaningar varje dag.

Läs mer på www.swerim.se

Vi söker dig som i rollen som Gruppchef vill vara med och utveckla medarbetare och forskning inom affärsområdet Metallurgi. Fokus är att bidra till utveckling av metallurgiska processer i nära samarbete med industrin för att skapa industrinytta.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef på Swerim kommer du att ansvara för forskning, utveckling och medarbetarna inom gruppen. Vi utför uppdragsforskning och bidrar med expertis och strategisk rådgivning till stålindustrin. Vi samarbetar nära med företag, offentliga aktörer, universitet och högskolor kring gemensamma utmaningar. Teamet består av 10-12 forskare och experter, som använder sig av välutrustade försökshallar och samarbetar med tekniker i de praktiska delarna av uppdragen. Du rapporterar till affärsområdeschef för Metallurgi och samarbetar med andra gruppchefer inom Swerim för att tillsammans utveckla verksamheten och affären.

Vi söker nu en erfaren ledare med bakgrund inom forskning och utveckling och där erfarenhet från industri och institutsfären är en stark fördel för rollen. Förutom att leda ditt team kommer du själv vara aktiv med att generera och utföra arbete i forskningsprojekten, där din vetenskapliga bakgrund och nätverk inom industrin kommer till nytta.

Vem är du?

Du har senior kompetens och erfarenhet som är relevant för området. Forskningsbakgrund och erfarenhet att generera och driva forskningsprojekt är starkt meriterande. Du är en driven och prestigelös ledare med ett stort affärsfokus. Du motiveras av strategiskt arbete och drivs av att nå resultat och att utveckla kundrelationer tillsammans med dina kollegor.

Samarbete är naturligt arbetssätt för dig och du har förmåga att inspirera och lyfta människor. Du värdesätter människors drivkrafter och har inhämtat verktyg genom tidigare erfarenhet för att bidra
till dina medarbetares utveckling. Du är kommunikativ och gillar att möta kollegor och kunder i arbetet. Tidigare erfarenhet av personal- och arbetsmiljöansvar är en fördel men inte ett måste för att bli en bra ledare för gruppen. 

Mångfald är en styrka för vår verksamhet och det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling i våra uppdrag för en hållbar industri!

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsorten är Luleå. Resor, nationellt och internationellt, ingår i tjänsten.

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Wallander, 070-439 41 45. Urval sker löpande. 

  • Esk
  • hrk
  • AAA