General Manager

Zeppelin Sverige AB

Rekryteringar

 

General Manager- Mining

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillarprodukter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 550 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Läs mer på: www.zeppelin-cat.se

Vill du leda och utveckla Zeppelins affär inom Mining som befinner sig under kraftig tillväxt med ett av världens främsta varumärken, då är jobbet som General Manager något för dig.

Som General Manager för bolagets Mining-Division leder du en organisation på 170 medarbetare där ni tillsammans ska överträffa kundernas förväntningar på ett förstklassigt serviceerbjudande med fokus på tillgänglighet och säkerhet. Tillsammans med din ledningsgrupp på sex personer ansvarar ni för att säkerställa en lönsam tillväxt och att leverera en service i toppklass. Ditt yttersta mål är att fortsätta vara marknadsledande i Sverige. I din roll som General Manager rapporterar du till Zeppelins CEO.

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • Utvecklar och leder bolagets försäljning och service inom Mining.
  • Säkerställer att nya arbetssätt implementeras genom organisationsutveckling.
  • Aktivt arbetar med bolagets nyckeltal, budgetering och övergripande målsättning.
  • Sätter stort fokus på bolagets kundnöjdhet
  • Prioriterar din personal genom att utveckla, utbilda och inspirera.

Vidare har du ledarerfarenhet med ett stort intresse för människor och maskiner, samt har erfarenhet från liknande verksamhet med god kännedom om entreprenadmaskiner och service. Kundrelationer samt stort kundfokus är naturligtvis en självklarhet för dig.

Vi tror att du är trygg, stabil, har självinsikt och inger förtroende i din kommunikation med såväl medarbetare som kunder. Du visar på gott ledarskap genom att leda, motivera och förse andra med de kunskaper som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Att ge en god service är naturligt för dig och du säkerställer, med kund i fokus, att din verksamhet alltid levererar. Vidare har du förmågan att driva frågor framåt och åstadkomma resultat på ett effektivt sätt utan att tumma på kvalitén.

Du är resultatfokuserad och förstår vikten av ett gott affärsmannaskap samt förstår och tillämpar ekonomiska principer. Du är självklart analytisk, affärsmässig och drivs av utvecklings- och förbättringsarbete kopplat till affären.

Zeppelins nästa General Manager bör i grunden ha en akademisk examen med lämplig inriktning teknisk inriktning eller motsvarande. Har du arbetat inom gruv- eller entreprenadbranschen är detta särskilt meriterande. Även erfarenhet från att leda ett större affärsområde inom en internationell organisation är av särskilt intresse för Zeppelin.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, likaså B-körkort.

Som General Manager utgår du från Zeppelins moderna fabrik i Boden.

Stora maskiner, stora utvecklingsmöjligheter och ett stort glatt team.

För mer information om befattningen kontakta Cesab Rekrytering, Executive Search Konsult Tomas Blomster på 076–636 57 60.  

 

Sista ansökningsdag: 2022-04-24
  • Esk
  • hrk
  • AAA