Forskare/ Projektledare

Swerim AB

Rekryteringar

 

Swerim är ett ledande metallforskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Swerim vill stärka industrins konkurrenskraft genom ökad produktkvalitet, högre resurseffektivitet och mer hållbara tillverkningsprocesser. Visionen är en fossilfri och cirkulär industri. Verksamheten finansieras dels via rena industriuppdrag och via samarbetsprojekt med industrin inom anslagsfinansierad forskning främst genom EU och Vinnova och omsätter i dag ~250 Mkr. Swerim har ~200 anställda med verksamhet i Stockholm och Luleå. Läs mer på www.swerim.se

Swerim vill bli fler - Forskare och Projektledare!

Inom Gruppen Värmning och bearbetning arbetar man med forskning inom processoptimering, mätteknik och modellering av värmnings-, valsnings- och smidesprocesser. Gruppen utför uppdragsforskning och bidrar med expertis och strategisk rådgivning till stålindustrin. Samarbete sker med företag, offentliga aktörer, universitet och högskolor kring gemensamma utmaningar.
 
Nu söks forskare med flerårig erfarenhet av forskning och projektledning alternativt kvalificerat utvecklingsarbete inom industrin med relevant teknisk kunskap och erfarenhetsbakgrund för tjänsten. Du kan även vara nyexaminerad. Du blir en viktig medlem i ett engagerat och innovativt team med hög kompetens som består av både seniora forskare med djup ämneskunskap och mycket kunniga projektledare med en bred kunskap om stålindustrin och tekniken. Swerim värdesätter ett nära samarbete, inom teamet, med andra enheter och självklart också med externa partners. Du och din kompetens är betydelsefull för att stärka Swerims innovationsförmåga och utveckling inom värmnings och bearbetningsområdet. Ditt arbete kommer att vara ett viktigt stöd för industrins omställning till fossilfri produktion.
 
Arbetsuppgifter och ansvarsområde
Vi letar efter dig som både vill arbeta med analyser och med att aktivt driva utvecklingen framåt tillsammans med våra kunder och medlemsföretag. Hos Swerim kommer du bland annat att arbeta med:

  • Beräkning och modellering inom Värmning och bearbetning, i exempelvis något/några av verktygen LS-Dyna, MSC Marc/Abaqus, Matlab och Python
  • Programmering och utveckling av processmodeller för metallbearbetning och värmning
  • Processutveckling för underhåll samt processtyrning

I arbetsuppgifterna ingår förutom projektledning även att skriva ansökningar och rapporter. Gruppen Värmning och bearbetning finns i Luleå och det är också placeringsorten.

Vem är du?
För att bli framgångsrik som forskare hos oss tror vi att du är utvecklingsorienterad, drivande, analytisk och flexibel – en problemlösare helt enkelt. Vidare har du förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och kan koordinera projekt och projektdeltagare. Den vetenskapliga metoden är en självklarhet för dig och du arbetar metodiskt och dynamiskt med att söka lösningar på komplexa frågeställningar tillsammans med våra kunder och med stöd av teamet.

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialteknik, maskinteknik eller liknande. Är du disputerad eller motsvarande är det en merit. Du kommunicera obehindrat på svenska och engelska och gillar att möta kollegor och kunder i ditt arbete. Det är även meriterande om du har skrivit ansökningar till eller medverkat i forsknings- eller utvecklingsprojekt. Erfarenhet av arbete med maskininlärning, utveckling av digitala tvillingar och processutveckling för underhåll och processtyrning inom industrin är mycket positivt. 

Sista ansökningsdag: 2020-12-31
  • Esk
  • hrk
  • AAA