Försäljningschef

Ursviken Technology AB

Rekryteringar

 

Ursviken Technology AB grundades 1885 vilket ger bolaget mer än 135 års erfarenhet av maskintillverkning och ett genuint kunnande för att skapa de mest avancerade lösningarna till sina kunder. Bolaget har idag kunder i över 100 länder med ett starkt intresse av att alltid sätta kunden i fokus. Ursviken tillverkar högteknologiska kantpressar med upp till 10 000 tons presskraft och arbetar kontinuerligt med att skapa nya innovationer samt lösningar. Under 2021 levererade man stolt världens längsta kantpress till USA, en 100% kundanpassad maskin med otaliga innovationer.

Omsättningen för Ursviken Technology AB är cirka 150 miljoner kronor med en exportandel på 75% och 70 anställda. Företaget är beläget i Ursviken utanför Skellefteå och ägs sedan 2007 av det finska investmentbolaget Sentica Partners. I koncernen ingår också systerbolaget Ursviken Inc som utgör ett nätverk av försäljning och service av maskiner i Amerika. Läs mer på: www.ursviken.com

Vill du ansvara för den globala försäljningen i Skellefteås äldsta teknikföretag?

Vi söker dig som aktivt vill bidra till att öka Ursvikens försäljning och ansvara för att marknadsföra bolagets produktportfölj på en regional, nationell och internationell marknad. Försäljningschefen ansvarar för direktförsäljning till några av Ursvikens viktigaste marknader där denne aktivt kommer kunna påverka och utveckla bolagets produktportfölj. Som Försäljningschef blir ditt arbete att utveckla båda nya och befintliga kunder i linje med Ursvikens uppsatta mål, samt leda och fördela arbetet för 4 anställda. Rollen inkluderar också ansvar för att underhålla och utveckla Ursvikens agentnät, arbete med mässor samt bolagets CRM-system.  Som Försäljningschef blir du en nyckelspelare i organisationen och stark inspirationskälla för Ursvikens fortsatta resa framåt.  

Tjänsten är direkt underställd verkställande direktör och du ingår i Ursvikens ledningsgrupp. Du förväntas engagerat delta i aktuella ledningsfrågor och ta ett gemensamt ansvar för bolagets strategiska arbete.

Ursviken söker dig som är tekniskt intresserad, uppfinningsrik och kunnig. Som ledare är du driven och entusiasmerande och har förmåga att utveckla dina ansvarsområden och avdelningens medarbetare. Du är strukturerad, affärsmässig och har en förmåga att utveckla goda och långsiktiga relationer med din omgivning. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på alla nivåer, såväl internt som externt, alltid med ett affärsmässigt förhållningssätt.  

Rätt kandidat har en god kommunikativ förmåga samt uttrycker sig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Tyska är särskilt meriterande. Du har en eftergymnasial examen inom teknik, ekonomi eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Internationella resor förekommer som en naturlig del i tjänsten.    

B-körkort är ett krav.

Tjänstgöringsort- Ursviken, 8km utanför Skellefteå.

Tveka inte, bli en drivande del av ett spännande bolags framtidsresa!

För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta ansvarig Executive Search Konsult, Tomas Blomster, 076-636 57 60.

Sista ansökningsdag: 2022-02-13
  • Esk
  • hrk
  • AAA