Ekonomichef

Länstrafiken i Norrbotten AB

Rekryteringar

                                   
L
änstrafiken i Norrbotten AB ägs av Regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) i Norrbotten. RKM är organiserat som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar. Varje år reser ca 2,5 miljoner resenärer med Länstrafikens bussar. I dagsläget har Länstrafiken i Norrbotten AB ungefär 50 anställda och en omsättning på ca 500 miljoner. Huvudkontoret ligger i Överkalix.  www.ltnbd.se

Vi söker en erfaren och drivande Ekonomichef som utmanas av att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett brett ansvarsområde inom ekonomi.

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för den totala ekonomiska styrningen i koncernen.  

Ekonomichefen är direkt underställd VD och placering är vid kontoret i Överkalix alternativt Luleå.
Du ingår i koncernens ledningsgrupp och har 4 underställda medarbetare.

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak ett ansvar för, redovisning, månads- och årsbokslut, årsredovisning, budget, prognoser, rapportering, skatter och avgifter, deklarationer och analyser. Utöver detta kommer Ekonomichefen att arbeta med controlling och finansiell strategi samt ingå i viktiga strategiska utvecklingsprojekt.

Den nya Ekonomichefen bör ha en examen inom redovisning/finansiering, ekonomi eller motsvarande samt erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i ledande ställning.

Som person är du en drivande ledare med förmåga att kunna kommunicera effektivt. Du är analytisk, affärsmässig och drivs av utvecklings- och förbättringsarbete kopplat till affären.

Välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Stehn för ytterligare information.

Sista ansökningsdag: 2020-04-05
  • Esk
  • hrk
  • AAA