Ekonomichef

Älvsbyhus

Rekryteringar

 

 

Älvsbyhus har sedan 1960 levererat fler än 46 000 småhus till familjer i hela Norden. Älvsbyhus är ett familjeföretag i tredje generationen, som under årens lopp utvecklat en unik och effektiv produktion av kvalitativa hus till marknadens bästa pris. Produktionsanläggningarna finns i Älvsbyn och Bjärnum.

I åtta decennier har Älvsbyhus varit mer än bara en hustillverkare; de har skapat svenska folkhem. Med en historia som de är stolta över och en ljus framtidstro är Älvsbyhus en spännande arbetsgivare för den som vill satsa på framtiden. Här finns goda resurser och stora ambitioner, därför kan de erbjuda dig en roll med fina möjligheter till personlig utveckling i ett välskött och lönsamt företag. Nyfiken? Då kan Älvsbyhus vara ett smartare karriärval just för dig. 

Läs mer på: www.alvsbyhus.se

 

Vi söker en erfaren, driven och affärsmässig ekonomichef som vill ha en nyckelroll i Älvsbyhus fortsatta framgångsresa!

 

UPPDRAGET

I rollen som ekonomichef hos Älvsbyhus kommer du ha en nyckelroll i deras organisation och vara direkt ansvarig för ekonomifunktionen. Du kommer att ha ett nära samarbete med VD som du rapporterar till. Du ingår i företagsledningen och har fem underställda medarbetare. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för deras ekonomiska strategi och styrning. Ditt ansvar omfattar inte bara den legala redovisningen utan också att driva controlling, säkerställa resultat- och måluppfyllelse samt delta i ekonomiska utvecklingsinitiativ.

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att leda och utveckla ekonomiarbetet innebärande ansvar för månads- och årsbokslut, årsredovisning, huskalkyler, prognoser, rapportering med mera.

Rollen som ekonomichef innehåller såväl strategiska som operativa uppgifter av ”hands-on-karaktär”. Du kommer även att medverka i och driva strategiska utvecklingsprojekt.

 

PROFIL

För att lyckas i rollen som ekonomichef tror vi att du har en relevant universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande. Vidare har du tidigare arbetat i en ledande befattning och det kan vara bra om du har en bakgrund i redovisnings- och revisionsbranschen. Du har en god förståelse för ekonomistyrning och erfarenhet av att leda ekonomiska processer. Erfarenhet av koncernredovisning är meriterande.

Du trivs med att ta mycket ansvar och agerar med tydligt affärsfokus och står upp för din åsikt. Du behöver vara strukturerad, noggrann och analytisk, med förmåga att hantera högt tempo med stor uthållighet. Att arbeta som ekonomichef kräver också goda ledaregenskaper och förmåga att skapa goda relationer. Du karaktäriseras av en obruten lojalitet.

Som person är du prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du är nyfiken och tycker om analys och siffror för att förstår vad som ligger bakom dessa och bedöma hur de påverkar affärerna på kort och lång sikt. Du drivs av utvecklingsinriktat arbete och med förändrings- och förbättringsarbete. Du får inte vara rädd för förändring och, du måste vara trygg i din kompetens, då detta är en del av det dagliga arbetet. Du har en tydlig integritet och stort etiskt ansvarstagande.

Vidare har du en praktisk framtoning och är jordnära som person som passar in i en företagskultur som kännetecknas av öppenhet och enkelhet i kommunikation och i samarbetet.

Placeringsort: Älvsbyn.

 

 

Sista ansökningsdag: 2024-06-16
  • Esk
  • hrk
  • AAA