Chef Teknik

Smurfit Kappa

Rekryteringar

Smurfit Kappa Piteå är Europas största kraftlinerbruk med ca 510 anställda och med kapacitet att årligen tillverka 700 000 ton kraftliner. Kraftlinern används för tillverkning av högklassig wellpapp när renhet, styrka och god tryckkvalitet efterfrågas. Smurfit Kappa Piteå ingår i Smurfit Kappa Group, en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar, med omkring 46 000 anställda vid över 350 produktionsenheter i 35 länder och med en omsättning på 8.9 miljarder Euro. Läs mer på www.smurfitkappa.com/se

Smurfit Kappa Piteå söker en utvecklingsorienterad Chef Teknik med känsla för människor och ledarskap. Som Chef Teknik är du övergripande ansvarig för det strategiska och långsiktiga arbetet med fabrikens tekniska utveckling såväl årsplan som den långsiktiga planen. Du är fabrikens föredragande mot koncernledningen i alla investeringsfrågor och tekniska utvecklingsprojekt.

Som Chef Teknik leder du arbetet med teknikutvecklingen av fabrikens befintliga utrustning samt initierar förslag till större underhållsreparationer i syfte att vidmakthålla den tekniska statusen på produktionsutrustningen. Du ansvarar för att bibehålla samt höja driftstillgängligheten i produktionen genom förbättrad effektivitet och kompetens i underhållsarbetet. Vidare säkerställer du att all utrustning följer myndighetskrav samt gällande säkerhetsföreskrifter.

I din roll initierar du samt genomför förbättringar samtidigt som du utvecklar och coachar dina underställda chefer och deras team. Det gör du genom särskilt fokus på säkerhet, arbetssätt, tillgänglighet och att fabrikens maskiner ständigt utvecklas.

Smurfit Kappa har sedan några år tillbaka arbetat med ”produktionslyftet” och implementerat ett antal lean-verktyg, daglig styrning och förbättringsarbetet. Som Chef Teknik är du en del av Smurfit Kappas ledningsgrupp i Piteå och är direkt underställd Fabrikschefen.

I din organisation har du 4 underställda avdelningschefer vars organisationer totalt består av 165 medarbetare.  

Utbildning/Erfarenheter:

  • Civilingenjör eller motsvarande med flerårig erfarenhet från strategiskt arbete inom underhållsteknik, anläggningsteknik och upphandlingar.
  • Dokumenterad erfarenhet av betydande upphandling- och inköpsarbete.
  • Vana att driva utvecklingsarbete på en övergripande nivå.
  • Flerårig ledarerfarenhet och ett stort intresse av att utveckla och coacha medarbetare mot gemensamma mål.

Som person är du engagerad och har en stor drivkraft för att nå uppställda mål kombinerat med att du har ett stort intresse för utvecklingsarbete samt är skicklig på att kommunicera såväl internt som med externa kontakter. Vidare har du förmåga att hitta nya angreppssätt på komplexa teknikutmaningar samt utvecklingen av fabriken, alltid med ett långsiktigt tänkande.

Meriterande är tidigare erfarenhet från processindustri, gärna massa-/pappersindustri och erfarenhet av lean-arbete. Då koncernspråket är engelska ser vi att du behärskar engelska i tal och skrift.

Smurfit Kappa erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt förbättra verksamheten. Organisationen erbjuder dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

Vill du arbeta och utvecklas i en global organisation med placering i Piteå? Då kan du vara den Smurfit Kappa söker!

För mer information om befattningen kontakta rekryteringskonsult Tomas Blomster på telefon 076–636 57 60.   

Sista ansökningsdag: 2021-08-08
  • Esk
  • hrk
  • AAA