Chef Elnät

PiteEnergi AB

Rekryteringar

 

Vill du vara med och bidra till PiteEnergis framtida utveckling? Brinner du för att hjälpa dina medarbetare att ut­vecklas för att driva verksamheten framåt? Uppskattar du en roll med stora påverkansmöjligheter. På PiteEnergi är medarbetarna den viktigaste tillgången, du erbjuds ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter att utvecklas. Du får arbeta med omtänksamma människor i en omtänksam organisation. PiteEnergi äger och ansvarar för elnätet inom Piteå kommun och har ett viktigt samhällsuppdrag att underhålla och utveckla infrastrukturen genom att bidra till långsiktig samhällsplanering och driva hållbar utveckling av elnätet i Piteå och ge piteborna bästa möjligheterna att bo och verka i kommunen. Läs mer på www.piteenergi.se

PiteEnergi erbjuder

En flexibel och spännande arbetsplats med goda möjligheter att växa och utvecklas. En arbetsplats som satsar på arbetsmiljö, och det verkligen värnas om balans mellan arbete och fritid. Värdegrunderna ”omtänksamhet, kundnytta och hållbarhet” ligger bolaget varmt om hjärtat och är utgångspunkten i bolagets utveckling som arbetsgivare. PiteEnergi arbetar aktivt med att inspirera alla medarbetare till ett friskare och hälsosammare liv och har därför förmånliga villkor och fokus på friskvård. År 2018 blev bolaget för andra gången certifierade av Great place to work, med ett resultat som visar att hela 96% av medarbetarna beskriver PiteEnergi som en mycket bra arbetsplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Elnätschef ansvarar du för avdelningen Elnät, du kommer att leda medarbetarna inom enheterna, mätning, planering och utförande, idag 33 personer. Du har fullt ansvar för budget, planering och för att verksamheten bedrivs så att den uppfyller branschens lagar och regler. Du driver det strategiska arbetet och sätter mål som följs upp månads­vis. Med digitalisering i fokus är du med och skapar långsiktig hållbar utveckling för vårt elnät. Du ansvarar för att verksamheten lever upp till kundernas förväntningar på elnätet, idag och imorgon, och att alla tillsammans i företaget levererar enligt de uppsatta målen. Du drivs av att ständigt utveckla verksamheten inom de ramar som råder i Elnätsbranschen och ser möjligheter med digitalisering. Du är en viktig del av bolagets ledningsgrupp och rapporterar elnätsfrågor direkt till VD.

 

  

Utbildning och arbetslivserfarenhet

Du är ingenjör eller har en motsvarande teknisk bakgrund. Du har troligen erfarenhet från ledande befattning och goda ledaregenskaper, du motiverar medarbetarna och får verksamheten att utvecklas. Det är meriterande om du har erfarenhet av: elnät, energibranschen eller infrastruktur. 

Personliga egenskaper

Som person är du en relationsbyggare. Du har starka kommunikativa egenskaper och är lyhörd för dina medarbetare så­väl som kunder. Att se dina medarbetares potential och vara delaktig i deras utveckling är självklart för dig. Du har en god analytisk förmåga, är handlingskraftig, noggrann och strukturerad och har öga för helhetslösningar. Du är affärsmässig i ditt arbetssätt och skicklig på att skapa långsiktiga relationer på alla nivåer i organisationen.

Ansökan och kontaktpersoner

PiteEnergi eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter den kvalitet som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Sista ansökningsdag: 2019-11-17
  • Esk
  • hrk
  • AAA