CFO

L5 Navigation Systems

Rekryteringar

                    

L5 Navigation Systems AB är ett företag som utvecklar och återförsäljer positioneringslösningar för alla typer av uppdrag och branscher. Tack vare sin expertis inom maskinstyrning och olika typer av GNSS-mätning har bolaget förståelsen för som krävs för att kombinera de bästa och mest prisvärda lösningarna på marknaden, och på så vis skapa maximal kundnytta till rätt pris. Merparten av de anställda har dessutom praktisk erfarenhet från användarsidan och förstår verkligen hur saker och ting fungerar i praktiken. Företaget har närmare 40 medarbetare i Norden med en helt rikstäckande organisation i Sverige. Läs mer på www.l5navigation.se
 

Vi söker en driven CFO till L5 Navigation Systems

Som CFO kommer du att ha ett tätt samarbete och rapportera direkt till VD och ingå i ledningsgruppen. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion.

Rollen är ny eftersom verksamheten nu har nått en storlek som kräver en stor grad av strategisk vilja där planering av framtida ekonomiska behov och möjligheter är extremt viktiga för att bolaget ska fortsätta växa. Detta är en del i tillväxtplanen som Styrelsen och VD tagit beslut om.

Rollen
Den nya CFO:n ska självständigt implementera, genomföra, bygga upp och utveckla ekonomifunktionen, som idag delvis finns hos extern samarbetspartner.

Arbetsuppgifterna innebär huvudsakligen att utveckla arbetet för ekonomifunktionen, innebärande den löpande bokföringen, avstämningar, månadsrapporter, årsredovisningen, skatter och avgifter, budgetarbete, deklarationer, koncernredovisning, likviditetsplanering, prognoser, investeringar och uppföljningsfrågor med mera.

CFO ingår i strategiska utvecklingsprojekt och ansvarar även för rapporteringen till ledning, styrelse, bank och revisor.

Profilen
Den nya CFO:n har en ekonomexamen inom redovisning/finansiering eller motsvarande. Kunskaper i och erfarenheter av koncernredovisning, controlling, rapportering, ekonomiska och finansiella system ska vara gedigna. 

Erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete med god förståelse för hela ekonomiprocessen och vana att arbeta i projekt och processinriktat är meriterande. 

För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är driven, affärsinriktad med ett starkt engagemang för verksamheten som helhet och samarbetsinriktad. Du tycker om att jobba hands-on med en vilja att jobba både med löpande redovisningsuppgifter såväl som strategisk ekonomistyrning. Det är viktigt att du som CFO är strukturerad, står för ordning och reda samt har förmåga att ta ett helhetsansvar för ekonomifunktionen i en  kommersiell, affärsinriktad och internationell miljö. 

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs. Placeringsort är Luleå. 

För mer information är du välkommen att kontakta Katarina Stehn, Executive Search Konsult, 070-355 36 33.

  • Esk
  • hrk
  • AAA