Automationstekniker

Renholmen AB

Rekryteringar

Renholmen AB har sedan 1952 samlat kunskap och erfarenhet som ligger till grunden av deras löfte – Engineering Greatness. Med bred teknisk kunskap och avancerad ingenjörskonst tillverkar bolaget maskiner av högsta kvalitet inom premiumsegementet för produktionslinjer av virkeshantering. Renholmens yttersta styrka är sin personal och samlade erfarenhet av specialistkunskap på olika områden. Bolaget är en av Europas ledande leverantörer och har under de senaste åren utökat sin marknad både nationellt såväl som internationellt. Med kontor i Byske, Skellefteå, Kramfors samt kontor utomlands i Finland och Ryssland omsätter Renholmen 270 miljoner och har 50 anställda. Läs mer på www.renholmen.se

Vill du jobba med service och driftsättning på den nordiska marknaden?

Som automationstekniker hos Renholmen utför du programmering och driftsättning på bolagets leveranser av stora och små anläggningar. Du utför även service på tidigare levererade anläggningar och hjälper kunder på distans med felsökning.

I rollen som automationstekniker samarbetar du med projektledare, konstruktörer, och mekaniker inom Renholmen, men du har även kontakt direkt med kunder och bolagets underleverantörer.

Programmering av nya anläggningar sker på Renholmens fabrik i samarbete med övriga i projektgruppen. PLC-program och HMI simuleras och en del maskiner testas innan leverans för att effektivisera driftsättningen. Efter att maskinerna levererats och monterats hos kunden driftsätter du anläggningen tillsammans med mekaniker.

Renholmen jobbar i huvudsak med Siemens TIA-portal utifrån organisationens standardkoncept med beprövade lösningar, men eftersom varje anläggning är unik finns utrymme för kreativa lösningar. Du är även delaktig i utveckling av nya produkter.

På Renholmen får du möjlighet till intern likväl som extern utbildning. Du kommer att bli en viktig kugge i företagets ambitioner att befästa sin position på marknaden.

Som automationstekniker ingår du i ett team på 8 personer och är underställd Renholmens automationschef. 

 Vi tror att du har:

  • God förståelse av produktionsprocesser/flöden från sågverk eller liknande branscher.  
  • Erfarenhet av PLC-programmering och felsökning på industri.
  • Vana av att leverera god service och support till kunder.

Vidare tror vi att du har relevant teknisk utbildning eller erfarenhet och goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Arbetet utförs på något av Renholmens kontor i Byske eller Skellefteå samt ute hos våra kunder.

Arbetet innebär resor, både nationellt och internationellt, med särskild tyngdpunkt mot Norge och Finland.

Körkort lägst klass B är ett krav.

En mycket spännande tjänst om du söker ett kreativt, intressant och varierande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

För mer information om befattningen kontakta rekryteringskonsult Tomas Blomster på 076–636 57 60.   

Sista ansökningsdag: 2021-08-01
  • Esk
  • hrk
  • AAA