Anrikningschef

Kaunis Iron

Rekryteringar

                                                         

 

Är du Kaunis Irons nya Anrikningschef?

Kaunis Iron driver järnmalmsgruvan i Pajala. De gör det med respekt, engagemang och nyfikenhet för både människa och miljö. Tillsammans bygger de en hållbar och långsiktig gruvnäring som skapar värde för lokalsamhället. Deras unika järnmalmskoncentrat är starkt efterfrågat bland världens stålverk. Tack vare en hållbar produktion, skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en stark position på den globala marknaden. Kaunis Iron står inför en ny spännande tid med stora investeringar, offensiv tillväxt och en långsiktigt hållbar framtid. Läs mer på Kaunis Irons hemsida: www.kaunisiron.se

Din roll

Anrikningsverket spelar en central roll i att utvinna och producera metaller och det är här malmen förädlas till koncentrat som kan säljas till våra kunder.

Uppdraget innebär ett övergripande ansvar för anrikningsverket på Kaunis Iron i Kaunisvaara samt ett produktionsansvar. Befattningen skall säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med Kaunis Irons värderingar och prioritera säkerhet, kvalitet och leverans utifrån kundbehov. Organisatoriskt har du ca 35 underställda, med 6 direktrapporterande chefer och till det ska även läggas ett stort antal entreprenörer.

Du ska utforma och leda verksamheten på ett produktivt och effektivt sätt utifrån gällande målsättningar, strategier och andra riktlinjer med grund i Kaunis Irons principer och värderingar. Du rapporterar direkt till Platschefen i Kaunisvaara.

Om dig

Du bör ha teknisk utbildning på universitetsnivå eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet och med erfarenhet av att leda, utveckla personal och arbetssätt. Du har erfarenhet av personal- och budgetansvar. Erfarenhet från liknande befattningar är meriterande.

För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet från operativa roller i processindustri och helst från gruvindustrin, områden som processteknik, underhåll och/eller projektledning kan vara en lämplig bakgrund. Framtida utmaningar kräver att du är stark inom förändringsledning, problemlösning, underhåll samt optimering av processer.

Du är engagerad, drivande och kan se helheter samt skapa god kommunikation både internt och externt. Du ska känna ett mycket starkt engagemang att förutom process- och produktionsutveckling arbeta med såväl yttre som inre miljö- och säkerhethetsfrågor, vilket är mycket högt prioriterat inom Kaunis Iron. Vårt koncernspråk är svenska vilket tillsammans med engelska är språk du behärskar obehindrat. Du har även B-körkort.

Som person känner du igen dig i våra tre viktiga värderingar; Respekt, Engagemang och Nyfikenhet som vi strävar efter ska genomsyra hur vi planerar, leder och utvecklar vår verksamhet. Du kännetecknas också av att vara en person som har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer med din omgivning och du gillar att vara synlig och närvarande ute i verksamheten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Placeringsort

Kaunisvaara, Pajala

Övrigt

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. 

 

 

Sista ansökningsdag: 2024-04-07
  • Esk
  • hrk
  • AAA