Affärsområdeschef Fastighetsutveckling

HSB Norr

Rekryteringar

                                   

 

Vi söker en driven, relationsskapande och strategisk Affärsområdeschef Fastighetsutveckling till HSB Norr som vill vara en del av den gröna omställningen i Norr- och Västerbotten!

 

UPPDRAGET

Som Affärsområdeschef har du det övergripande ansvaret för ditt affärsområde och du ingår i ledningsgruppen för HSB Norr, vilket kräver engagemang och förmåga att bidra till det strategiska utvecklingsarbetet inte bara för affärsområdet utan hela verksamheten. Du rapporterar till VD, Mattias Lundström. Inom ditt affärsområde finns två avdelningar, Nyproduktion och Entreprenad & Energi.

Arbetsuppgifterna inom Nyproduktion innebär i huvudsak att förvärva mark och bygga bostäder i en stark organisation och region både i egen regi och med samarbetspartners. Genom att bygga relationer och nyttja nätverk skapar du de infrastrukturella förutsättningarna för vår tillväxt. Inom Entreprenad & Energi kommer du coacha och stötta dina teamchefer inom avdelningen som fokuserar på ombyggnation och energieffektiviseringar hos kunder tillsammans med medarbetarna i avdelningen. I din roll är det viktigt med socialt engagemang och du kommer vara den naturliga dialogparten med kommuner och andra inblandade aktörer.

Hos HSB Norr får du möjlighet att arbeta i en utvecklande miljö där du tillsammans med skickliga och engagerade medarbetare ser till att skapa roliga och spännande uppdrag som bidrar till nya bostäder för den gröna omställningen. Du kommer med övriga ledning arbeta med att utveckla och driva HSB Norr framåt i en växande region med stort fokus på hållbarhet.

Rollen som Affärsområdeschef innehåller såväl strategiska som operativa uppgifter av ”hands-on-karaktär”.

 

PROFIL

Vi söker dig som är en tydlig, strukturerad och karismatisk ledare som gillar att skapa nya relationer. Du ser helheten, har erfarenhet av företagsledning och chefskap. Du har en eftergymnasial examen inom relevant kompetensområde och vi ser gärna att du erfarenhet från exempelvis bygg- eller konsultbranschen.

Du har god förhandlingsvana och får energi av möten och människor. Du brinner för att skapa affärer som leder till projekt som du blir en del i att förverkliga.

Som person är du bekväm i ledarskaps- och affärsrollen där du drivs av att utveckla goda affärer och relationer med dina medarbetare, kunder och kollegor. Vi ser gärna att du har ett brett upparbetat nätverk som du aktivt använder dig av. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som ledare har du ett prestigelöst, lyhört och inkluderande förhållningssätt som motiverar och skapar goda förutsättningar för dina medarbetare och driver en öppen och trygg organisationskultur. Du har också ett affärsmässigt tänkande och en vilja att samarbeta, påverka och bidra till verksamhetens utveckling. I ditt arbete är du strukturerad och handlingskraftig och van att leda flera projekt samtidigt genom tydlig kommunikation och skicklig multitasking.

Placeringsort: Luleå. Vi förutsätter även att du har möjlighet att resa inom vårt verksamhetsområde i tjänsten.

 

OM HSB

HSB Norr är den nordligaste av de regionala HSB-föreningarna och som verkar från Umeå i söder till Kiruna i norr. De ägs av sina cirka 40 000 medlemmar och deras uppdrag är att tillsammans skapa goda, hållbara boendet.

HSB:s tjänsteutbud är brett och innefattar förvaltningstjänster och tjänster inom fastighetsutveckling, nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter, bosparande och medlemskap för bostadsrättsföreningar och individuella medlemmar.

HSB arbetar för ökad resurseffektivitet, minskad klimatpåverkan samt utveckling av hållbara tjänster och produkter. HSB är också en viktig samhällsaktör som bidrar till ett inkluderande samhälle som värdesätter jämställdhet och mångfald.

Läs mer om HSB Norr

 

KONTAKTPERSON OCH ANSÖKAN

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Nordström, 070-297 53 66 eller magnus.nordstrom@cesab.se.

Sista ansökningsdag: 2024-01-28
  • Esk
  • hrk
  • AAA