Cesab. Ständigt diskreta. Ständigt nyfikna.

Digitaliseringen i samhället påverkar självklart även rekryteringsområdet. Arbetspsykologiska tester går numera inte bara att göra via traditionella datorer, utan även via kandidaternas smartphones och surfplattor. Psykologisk testning skiftar karaktär och vi börjar se mer avancerade och engagerande tester än tidigare.

Cesab hade i veckan besök av Björn Elowsson leg psykolog och konsult på Cut-e som är en av våra testleverantörer. Han delade med sig av de senaste nyheterna och forskning inom arbetspsykologisk testning och personbedömningar.

Björn berättade bland annat om "game based assessment", tester som använder teknik och grafik från speldesign och spelutveckling, med syftet att öka engagemanget hos kandidaterna. Detta kan i sin tur skapa en bättre kandidatupplevelse, attrahera fler kandidater och ge en bättre bild av företaget och organisationen.

Spännande var också att höra om Cut-es senaste lansering "chatAssess“ ett verktyg där ett skräddarsytt psykologiskt test skickas till kandidaten i form av en chatt-konversation på mobiltelefonen.

Vi på Cesab ligger i framkant och utökar ständigt våra testverktyg med det senaste inom den moderna teknologin. Vi brinner för att hjälpa våra kunder med allt från rekrytering, personbedömning och använder självklart den senaste teknologin för att öka kandidatupplevelsen, minska rekryteringstiden och öka träffsäkerheten i våra urval.

Cesab. Ständigt diskreta. Ständigt nyfikna.

 

 

Björn Elowsson, leg. psykolog och kundansvarig konsult på Cut-e.

 

  • Esk
  • hrk
  • AAA