Teststrateg/QA

Metria

Rekryteringar

Metria växer över hela landet och nu söker vi dig som vill arbeta som Teststrateg hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i antingen Luleå eller Umeå.

På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle. Vill du vara med på vår resa?

Läs mer på www.metria.se 

Rollen som teststrateg är en ny befattning. Du kommer att ingå i en systemledningsfunktion på Metria. Gruppen består av idag 8 arkitekter inom områden såsom EA, IT, AI/Datascience, UX, Säkerhet och nu söker vi dig som kan addera din specialitet inom QA/Test-strategi till denna dynamiska sammansättning av personer. 

Du är väl orienterad i ämnet och kan ge rekommendationer och vägledning i uppdrag och affärsmöjligheter. Du kommer att vara en del av en helhet och samarbeta hela vägen genom implementation och vidareutveckling där alla jobbar tillsammans mot samma mål. Du är väl bevandrad kring modernt lösningsmönster kring QA/Test och har erfarenhet av att implementera teststrategier som är flexibla och stödjer ett aktivt flöde av värde till kunderna. 
Teststrategen rapporterar till Chef Arkitektur och Systemledning. 

Som teststrateg hos oss kommer du bland annat att arbeta med:

  • Framtagande av vision/mål och strategier kopplat till QA området
  • Operativ inom QA/Test för att kontinuerligt kalibrera strategi/tillämpning/verktyg
  • Implementera och följa upp användning av QA/Test-verktyg
  • Som en del i DevOps säkerställa automatisering av QA 

Vi söker dig som har en systemutvecklingsbakgrund med stor tyngdpunkt på test och uppföljning och kvalitetsarbete (QA) i en agil miljö. Som person är du lösningsorienterad, nyfiken och intresserad av kontinuerligt lärande. Du är van att leda med exempel och har ett strategiskt förhållningssätt. 

Placeringsort Luleå eller Umeå. 

Personlighetstester kan komma att genomföras längre fram i denna rekryteringsprocess.

  • Esk
  • hrk
  • AAA