Skattechef

Smurfit Kappa

Rekryteringar

Smurfit Kappa Piteå har ca 510 anställda och tillverkar årligen 700 000 ton kraftliner, ett papper för tillverkning av högklassig wellpapp. Smurfit Kappa Piteå ingår i Smurfit Kappa Group, världsledande inom pappersbaserade förpackningar. Smurfit Kappa finns i 35 länger, har omkring 46 000 anställda vid ca 370 enheter. Läs mer på www.smurfitkappa.com
 

Smurfit Kappa Piteå söker en Skattechef med ansvar för skattefrågorna i de nordiska verksamheterna. Rollen är ny i organisationen och direkt underställd CFO.

Som Skattechef Norden leder du och har det övergripande ansvaret för de månatliga och årliga skatteprocesserna, innefattande både direkta och indirekta skatter.

I rollen ingår även ansvar för att analysera och informera om trender och förändringar i skattesatser och företagets skatteposition för verksamheterna i Norden. Det innebär samarbete med alla koncernens bolag inom Norden.

Du bör ha kandidatexamen inom ekonomi och mångårig erfarenhet av relevant och kvalificerat arbete från liknande roller i större företag, konsultföretag eller revisionsbyrå. Tidigare erfarenhet från internationell koncern är meriterande och rollen kräver goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person är du självgående, drivande och resultatorienterad. Det är också viktigt med en god kommunikativ förmåga som möjliggör skapade och utveckling av goda relationer med andra, såväl internt som externt.

Du är även uthållig, strukturerad och noggrann med en god prioriteringsförmåga.

För mer information kontakta Rekryteringskonsult Katarina Stehn, 070-355 36 33 eller Ulf Lindmark, CFO Smurfit Kappa, 0911-970 22.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2018-08-08
  • Esk
  • hrk
  • AAA