Servicechef

Konecranes

Rekryteringar


 

Konecranes är en världsledande koncern inom lyftutrustningar med kunder inom verkstads- och processindustrier, hamnar och terminaler. Koncernen har ca 18 000 anställda på mer än 600 orter i 50 länder. Konecranes AB bedriver försäljning och service av lyftutrusning över hela Sverige. Företaget har huvudkontor i Kristianstad samt försäljnings- och servicekontor på ett 20-tal orter i Sverige med ca 200 anställda.

Inom affärsområde service erbjuder Konecranes underhåll och modernisering av industriella kranar, lyftanordningar och maskinverktyg. Tjänsterna som erbjuds är t.ex. inspektioner, förebyggande underhållsprogram, reparationer och förbättringar, jourverksamhet, reservdelar och moderniseringar. Konecranes har 420 000 objekt under årlig service, en fjärdedel av dessa är tillverkade av Konecranes. Den svenska verksamheten är organiserad i tre regioner: Syd, Mitt och Norr. Läs mer på www.konecranes.se

Vi söker nu en säljinriktad och driven Servicechef till norra delen av region Norr. Som Servicechef är du starkt inriktad på att sälja våra tjänster och leda din personal med högt kundfokus och hög serviceanda. Din uppgift blir att leda och samordna serviceteamet, idag ca 20 tekniker och tjänstemän, med tydligt fokus på att maximera intäkter och utveckla lönsamheten. Arbetet sker i nära samarbete med säljarna inom regionen. Servicechefen ansvarar för att service och projektleveranser genomförs och utvecklas på ett lönsamt och kvalitativt sätt.

Du är en erfaren ledare med stort affärsintresse och god ekonomisk och teknisk förståelse. Som person har du god organisations- och kommunikationsförmåga, är driven, handlingskraftig och resultatinriktad.

Vi söker dig med teknisk högskoleutbildning, eller har motsvarande kunskaper genom mångårig yrkeserfarenhet. Gärna, men inte nödvändigtvis, erfarenhet från industriell service/projektverksamhet där kunskap och erfarenhet från kranbranschen är meriterande.

Servicechefen rapporterar direkt till regionchefen, Region Norr.

Tänkbara placeringsorter är Gällivare och Luleå detta då stor del av verksamheten finns i Gällivare, Luleå och Kiruna.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Johan Torgerstad på:                    070-941 45 80.

Välkommen med din ansökan senast den 16 november.

Sista ansökningsdag: 2017-11-16
  • Esk
  • hrk
  • AAA