IT-specialister

Luleå tekniska universitet

Rekryteringar

 

Luleå tekniska universitets vision 2020

Luleå tekniska universitet utvecklar det attraktiva hållbara samhället genom forskningsresultat som förändrar, utbildningar som utmanar och individer som samverkar. Luleå tekniska universitet omsätter 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

Universitetet står inför en spännande utveckling då stora delar av verksamheten blir allt mer digitaliserad och i denna utveckling är IT-stödet en central del. Vi söker därför efter nyckelpersoner som vill vara med och förverkliga universitetets IT-vision

”Lyhörd och ledande IT som förnyar och skapar en attraktiv framtidsmiljö”.

Vi kommer de närmaste åren att satsa på att nyttja molntjänster mer. Just nu driftsätter vi AZURE som drifts- och tjänsteplattform, vilket innebär nya spännande utmaningar och möjligheter!

Vi erbjuder ett arbete i utmanande och inspirerande miljö i en kreativ och innovativ omgivning.  IT-service består idag av 50 personer och vi är universitetets leverantör av IT. Vi är uppdelade på tre verksamhetsområden; Support, Utveckling och Infrastruktur. 

Läs mer på www.ltu.se 

Luleå tekniska universitet och IT-service med verksamhetsområde Infrastruktur söker nu nya kollegor i olika professioner. 

Vi söker bland annat:

  • Specialist E-post/Exchange

Du kommer vara delaktig i drift och utveckling av Exchange och infrastrukturen bakom. I arbetsuppgifterna ingår arbete framför allt systemadministration och underhåll av Exchange 2016, samt Office 365.Vi söker dig som har goda kunskaper i systemadministrativt arbete framför allt erfarenhet av Exchange, Windows server och Powershell.

  • Specialist inom Katalogtjänster

Tjänsten innebär drift och utveckling av universitetets katalogtjänster och identitets och behörighetssystem (IAM). I arbetsuppgifterna ingår arbete med våra katalogtjänster, identitets och behörighetshantering med omkringliggande federeringstjänster. Du kommer även att vara delaktig i drift och utveckling av infrastrukturen bakom IAM plattformen. Vi söker dig som har goda kunskaper i systemadministrativt arbete framför allt inom katalogtjänster och identitets- och behörighetshantering. 

  • Specialist Linux

Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med klientplattform Linux, serverdrift och integration i deras miljö, drift av komplexa webblösningar, utredningsarbete och framtagande av nya lösningar. Du kommer att samarbete både inom och utanför IT-service vid universitet. Vi söker dig som har brett kunnande inom IT-infrastruktur och du har förståelse för IT ur ett verksamhetsperspektiv. Du har administrativ förmåga och känsla för struktur.

  • Specialist Windows

Vi söker en person som i samarbete med övrig personal vid IT-service svarar för drift och utveckling av universitetets Windows-plattform. I arbetsuppgifterna ingår arbete med klienter och server både i student- och personalmiljö samt packning och distribution av applikationer till desamma. Du kommer även att vara delaktig i drift och utveckling av infrastrukturen bakom klientplattformen. Vi söker dig som har brett kunnande inom IT-infrastruktur och du har förståelse för IT ur ett verksamhetsperspektiv. Du har administrativ förmåga och känsla för struktur. Du har goda kunskaper och erfarenhet av Windows 7, Windows 10, Windows Server 2012-2016 samt distribution av applikationer, Configuration Manager 2012, MDT.

Gemensamt för samtliga roller är att stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som person har du ett gott ordningssinne, är noggrann och inte rädd för att ta egna initiativ. Du har förmågan att kunna se helheten men också sinne för tekniska detaljer. Du hänger med i den senaste utvecklingen och är beredd att ge det där lilla extra när det behövs. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Välkommen att höra av dig med frågor till Johan Torgerstad på Cesab Rekrytering, och välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2018-05-06
  • Esk
  • hrk
  • AAA