IT- Infrastruktur arkitekt

Metria

Rekryteringar

Metria växer över hela landet och nu söker vi dig som vill arbeta som IT-Infrastruktur arkitekt hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i Luleå.

På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle. Vill du vara med på vår resa?

Läs mer på www.metria.se 

Metria söker en IT-Infrastruktur arkitekt med strategisk förmåga.

Du kommer att ingå i en systemledningsfunktion på Metria. Gruppen består av idag 8 arkitekter inom områden såsom EA, IT, AI/Datascience, UX, Säkerhet och vi söker nu dig för att addera din specialitet inom IT-Infrastruktur till denna sammansättning av personer. IT-Infrastruktur arkitekten rapporterar till Chef Arkitektur och Systemledning.

Du är väl orienterad i ämnet och kan ge rekommendationer och vägledning i uppdrag och affärsmöjligheter. Du kommer att vara en del av en helhet och samarbeta hela vägen genom implementation och vidareutveckling där alla jobbar tillsammans mot samma mål. Du är väl bevandrad kring moderna lösningsmönster kring IT-infrastruktur/nätverksdesign och har erfarenhet av att implementera infrastrukturlösningar som är flexibla och stödjer ett aktivt flöde av värde till kunderna (DevOps).

Du kommer bland annat att arbeta med: 

 Framtagande av vision/mål och strategier kopplat till IT-infrastrukturområdet

 Operativ arkitekt inom IT-infrastruktur för att kontinuerligt kalibrera strategi/tillämpning/verktyg

 Implementera och följa upp användning av IT-infrastrukturlösningar

 Som en del i DevOps säkerställa automatisering, skalbarhet, prestanda,  säkerhet inom infraområdet

Vi behöver dig som har bakgrund  inom Driftteknik/Systemutveckling, med stor tyngdpunkt på IT-infrastruktur i en agil miljö. Stor erfarenhet av Linux miljöer. Meriterande med erfarenhet kring Windows Server och erfarenhet av nätverk och arkitektur kopplat till det. Du behärskar säkerhetsprinciper som en central del i arkitekturen. 

Meriterande med erfarenhet av GeoServer, Esri, Arc GIS, Enterprise och FME. 

Som person är du lösningsorienterad och välorienterad i ämnet. Du är nyfiken och intresserad av kontinuerligt lärande. Du har vana att leda med exempel. Du är Innovativ, Visionär och Strategisk!

Placering i Luleå. 

Personlighetstester kan komma att genomföras längre fram i denna rekryteringsprocess.

  • Esk
  • hrk
  • AAA