IT-chef

Smurfit Kappa

Rekryteringar

Smurfit Kappa Piteå är Europas största kraftlinerbruk med ca 510 anställda och med kapacitet att årligen tillverka 700 000 ton kraftliner. Kraftlinern används för tillverkning av högklassig wellpapp. Smurfit Kappa Piteå ingår i Smurfit Kappa Group, en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar. Smurfit Kappa finns i 34 länder, har omkring 45 000 anställda vid ca 370 produktionsenheter och en omsättning på 8.1 miljarder Euro.

Läs mer på http://www.smurfitkappa.com/vhome/se

Smurfit Kappa Piteå söker en driven och lösningsorienterad IT-chef som trivs i en internationell miljö. Du kommer att leda ett kunnigt team och ha övergripande ansvar för IT-infrastruktur och system, dess tillgänglighet och säkerhet.

Som IT-chef ansvarar du för att kontinuerligt utveckla avdelningens tjänster med företagets verksamhet i fokus. Du leder IT-teamet, med personal- och budgetansvar, och prioriterar och koordinerar företagets IT-projekt. Vidare säkrar du att koncernens IT-policys och standarder efterlevs samt säkrar IT-säkerheten innefattande backup/restore strategier, katastrofhantering och kontinuitetsplan. Med din IT-kompetens tar du tillsammans med centrala IT fram strategier och planer för företagets teknikplattformar som Microsoft, Oracle, SQL-server, IBM System, virtualisering nätverk etc. Du budgeterar och följer upp företagets totala IT-kostnader.

IT-avdelningen består av 7 medarbetare och ingår i Ekonomiavdelningen där även finansiell administration, inköp och controllergruppen finns organiserade. Du rapporterar till CFO.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå och/eller flera års arbete inom IT-området. Du har erfarenhet av budget- och personalansvar. Som IT-chef har du ett nära samarbete med koncerninterna IT-funktioner, varför mycket goda kunskaper i att uttrycka sig på engelska i tal och skrift är nödvändigt. Tidigare erfarenhet från internationell koncern är meriterande.

Som person är du öppen och prestigelös, du är relationsskapande och duktig på att motivera och entusiasmera din personal. Genom starka relationer med verksamheten drivs du av att överträffa deras förväntningar. Du är strukturerad, lösningsorienterad och har god förmåga att arbeta självständigt.

Smurfit Kappa erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt förbättra deras verksamhet. Dom kan erbjuda dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

 

För mer information kontakta rekryteringskonsult Johan Torgerstad, 070-941 45 80 eller Ulf Lindmark, CFO på 0911-97 235.

 Välkommen med din ansökan och CV senast 2018-03-11 via oss på Cesab.

Sista ansökningsdag: 2018-03-11
  • Esk
  • hrk
  • AAA