Ekonomichef

Övertorneå kommun

Rekryteringar

 

Övertorneå kommun ligger i vackra Tornedalen i östra Norrbotten. Polcirkeln går genom kommunen i norr och kommungränsen i öst följer Torne älv. Vår kommun ingår i förvaltningsområdet för finska och meänkieli, två minoritetsspråk som talas flitigt av befolkningen.

I den kommunala koncernen ingår Övertorneå kommun med cirka 500 medarbetare, samt tre kommunala bolag; Övertorneå Energi AB, Stiftelsen Matarengihem samt Övertorneå Värmeverk. Vi har höga ambitioner, både gällande den service vi ger och i vår roll som arbetsgivare. Vi jobbar målmedvetet med att utveckla och förbättra välfärden och vi vet att det är genom våra medarbetare som vi lyckas!

Läs mer på www.overtornea.se 

Du ansvarar för att leda och planera arbetet inom ekonomienheten. Ekonomienheten har fem medarbetare; redovisningsansvarig, controller, ekonom, ekonomiassistent och upphandlare. Ekonomienheten svarar för kommunens kassa och löpande redovisning, det övergripande arbetet kring kommunens budget, bokslut, uppföljning, lånehantering, kapitalförvaltning, statistik, intern kontroll och övriga övergripande ekonomifrågor. Upphandlingsfunktionen ingår även den i ekonomienheten.

Som ekonomichef i Övertorneå kommun ansvarar du för planering och utveckling av kommunkoncernens ekonomiska styrning, uppföljning och analys. En viktig del i arbetet är rådgivning och stöd till politik och chefer.

Tillsammans med dina medarbetare är du ett stöd till förvaltningarna i ekonomiska frågor. Du har en viktig strategisk roll och ingår i kommunens ledningsgrupp. Ekonomichefen är direkt underställd kommundirektören.

Vi söker dig med akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap med ett teaminriktat förhållningssätt då det är viktigt för oss att du är mån om utveckling av både verksamhet och medarbetare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där samarbetsförmåga, ansvarskänsla, initiativförmåga och noggrannhet är viktigt. God analytisk förmåga med såväl helhetssyn som förmåga till detaljanalyser är nödvändigt för att lyckas i uppdraget. Du behöver vara kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig korrekt.

Erfarenhet av offentlig verksamhet med en god förståelse för det kommunala uppdraget är meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

  • Esk
  • hrk
  • AAA