Chef för inre och yttre miljö

LTU

Rekryteringar

 

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år och har ca 15 000 studenter och 1600 anställda. LTU har verksamhet på fyra orter, Luleå, Piteå, Skellefteå och Kiruna.

Luleå tekniska universitet kännetecknas av en närhet mellan studenter och lärare, vi är ett campusuniversitet där studenterna tillbringar en stor del av sin studie- och fritid på universitetsområdet. Vi söker dig som vill vara med och skapa ett attraktivt universitetsområde med arkitektur formad av vinterklimatet, där studenterna ofta och gärna vistas och där den fysiska miljön stödjer livet på universitetsområdet. Du vill säkerställa en bra arbetsmiljö för våra anställda med rum för innovativa och gränsöverskridande möten såväl inom akademin som med det omgivande samhället.

Läs mer på www.ltu.se

Chef för inre och yttre miljö är den roll på LTU som kommer leda strategiska fastighets- och samhällsbyggnadsfrågor. Som chef för inre och yttre miljö kommer du att verka för en  professionell, långsiktig och hållbar utveckling av universitetsområdena på våra fyra campusorter. Du kommer att vara ­områdeschef med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Du företräder universitetet i relevanta nätverk såväl nationellt som regionalt och lokalt. Ansvar för förhandling och avtal med kunder och leverantörer är en viktig del, tillika säkerställande av leverans och utveckling av lokaler och service. Verksamhetsområdet ansvarar också för fysisk säkerhet och systematiskt arbetsmiljöarbete inom öppna ytor, brandskydd och miljöledning.

Befattningen är direkt underställd universitetsdirektören och som chef för inre och yttre miljö ingår du i verksamhetsstödets ledningsgrupp. Verksamhetsområdet inre och yttre miljö har ca 65 medarbetare inklusive gruppchefer och funktionsansvariga. Universitetet hyr idag lokaler för totalt omkring 180 mnkr.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen och relevant erfarenhet av strategiska fastighets- och samhällsbyggnadsfrågor. För att klara uppdraget krävs att du har förmåga att inspirera och motivera utifrån universitetets vision och mål, förmåga att prioritera, förbereda och genomföra beslut. Du uppvisar social säkerhet och främjar samverkan. En förutsättning för rollen är att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga gentemot såväl interna som externa aktörer. Att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med ett utvecklat kvalitets- och servicetänk är en nödvändighet. Du ska vidare kunna uppvisa dokumenterad ledarerfarenhet samt erfarenhet av förhandling, verksamhetsplanering och styrning.

Du har en analytisk förmåga, du ser helheten och kan röra dig mellan olika nivåer i organisationen. Du är en visionär som ser potential och kan komma med nya idéer och lösningar. Du är lyhörd och har en öppen attityd. Du är van att samarbeta med andra samtidigt som du är modig, drivande och tydlig.

Det är meriterande med erfarenhet av utvecklings- och förändringsprocesser samt erfarenhet av strukturering av projekt och hållbar utveckling. Bred erfarenhet av exempelvis bygg- och/eller fastighetsbransch och/eller som hyresvärd är ett plus.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, bedömd lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.  

Vi erbjuder dig ett inspirerande och utmanande arbete i en innovativ och kreativ miljö som karaktäriseras av vår värdegrund: respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta universitetsdirektör Staffan Sarbäck, tel nr 070-595 16 07, Staffan.Sarback@ltu.se eller ansvarig rekryteringskonsult Johan Torgerstad, tel nr 070-941 45 80, johan.torgerstad@cesab.se 

Vill du vara med och utveckla framtidens universitet, en attraktiv arbetsplats och en attraktiv studentmiljö? Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2019-01-09
  • Esk
  • hrk
  • AAA